На передовій загинула легендарна буковинська розвідниця (+фото, відео)

0
960
Загрузка...

Український інформаційний простір та соціальних мереж підірвала звістка про загибель на передовій буковинки. Як повідомляє спікер ДУК “Правий сектор” Олена Білозерська, в зоні АТО загинула легендарна Настя Горбачова, з позивним “Леса”.

Також на своїй сторінці в Фейсбук Олена Білозерська повідомила, що розвідниця ДУК “Правий сектор” Настя Горбачова, яка загинула в зоні АТО, носила під серцем дитину. Вона деякий час сиділа вдома, а потім повернулася на фронт до чоловіка.

“Безбашенно смілива розвідниця, яка всю осінь і зиму щодня “гуляла” по ворожих мінних полях, як по паркету. Проста і добра душа. Незважаючи на вроджену хворобу серця, висока і худа Лиса відзначалася нежіночою витривалістю. З вантажем 25-30 кг спокійно ходила десятки кілометрів . Вона вміла ХОДИТИ – безцінне і взагалі найголовніше якість фронтового розвідника. Була спортсменкою, зокрема, займалася біатлоном, завдяки цьому вміла дуже швидко і влучно стріляти. Однак у снайпери не пішла – через бурхливий темперамент, стала стрільцем-парамедиком.

Ззаду на касці вона носила лисячий хвіст. Одного разу цей хвіст врятував кілька життів. Наша11794315_919729894751379_5093722032885367001_o розвідгрупа пішла на вихід, а забрати їх звідти повинні були армійці з бехой, на яку, крім них, посадили також двох правосеков, одним з яких була “Леса”. Водій “бехи” наплутав і з’явився в полі зору розвідників не там і не тоді, як було домовлено. Розвідники, звичайно, прийняли наших армійців за “Сепарів”, і командир групи майже розніс цю беху з гранатомета. В останній момент, за долі секунди до пострілу, він побачив у одного з бійців на касці рудий хвіст …

“Леса” пережила дві контузії. Перша – восени накрило “градом” на Водяному, друга – взимку під ДАП, під час атаки на нашу базу, коли мене викинуло вибухом і порвало зв’язки на нозі, їй поламало ребра і контузило.

У Насті була важка доля. Її батько рано помер, багатодітна мати жила у злиднях і змушена була віддати дітей в інтернат, звідки забирала їх на вихідні. Ставши дорослою, Настя працювала санітаркою, потім продавцем на ринку, останні роки ще й доглядала за важко хворою мамою. Незадовго до війни мама померла, Настя дуже важко пережила її смерть. Якби не це, розповідала вона, навряд чи пішла б воювати.

На фронті “Леса” зустріла свою любов, створила сім’ю, чекала дитину … На перших місяцях вагітності ще ходила в розвідку на зайняту ворогом територію. Вона була безбашена абсолютно, взагалі нічого не боялася, не дбала і про власне здоров’я. Не раз говорила, що помре молодою і це її не засмучувало. Однак вірила, що переживе війну, не раз мріяла, як ми всі після війни зустрінемося в будиночку високо в Карпатах, в якому їй дозволяв зупинятися під час тривалих гірських прогулянок, якщо не помиляюся, колишній тренер …

А вийшло так, що не зустрінемося. Спочивай з миром, сестра “, – написала Білозерська.

Також повідомляється, що з рідних у неї залишилася тільки сестра Людмила, вони жили в маленькому селі, дуже бідно, тож можливості транспортувати і поховати дівчину у сестри немає. Тому звертаємося по допомогу: нам потрібні кошти на поховання – труна, одяг, маленькі поминки, різні поточні витрати, кошти або картки на пальне (дизель) для транспортування тіла до Чернівців. за деякою інформацією Настю мають привезти у Чернівці в середу.

Номер волонтерської картки 5168 7556 0039 7992. Контактні телефони 0505415434 Аня, 0997167178 Ірина. Будемо вдячні за будь-яку допомогу в організації гідного похорону для дівчини-героїні, що поклала своє життя за нашу з вами свободу!

Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ