“Умом Россию не понять”…У Росії подешевшає горілка

0
169
Загрузка...

У Росії з лютого знизиться ціна на горілку, в той час, як все інше дорожчає.

Мінімальна роздрібна ціна за півлітрову пляшку горілки в РФ з 1 лютого буде знижена на 15,9% і становитиме 185 рублів. Це відбудеться вперше з тих пір, як Росалкогольрегулювання (РАР) стало встановлювати граничні ціни на міцний алкоголь.

Відповідний наказ служба опублікувала в кінці грудня 2014 року. Мінімальні ціни на міцний алкоголь в РФ встановлюються з 2009 року. У 2014 році РАР провело підвищення цін двічі, перший раз – 11 березня. З 1 серпня мінімальна ціна на півлітрову пляшку горілки становила 220 рублів (раніше – 199 рублів).

Відпускна ціна за пляшку горілки у виробника знизиться з початку лютого до 162 рублів зі 171 рубля, гуртова – до 170 рублів зі 179 рублів.

Між тим директор Центру досліджень федерального і регіонального ринків алкоголю (ЦДФРРА) Вадим Дробиз вважає, що зниження цін на горілку – економічно необґрунтоване рішення, адже за останні місяці в Росії нічого не подешевшало. Ціну пляшки легальної він оцінює на рівні 260 рублів.

“Тому з 1 лютого що станеться – вся нелегальна горілка, яка сьогодні продається по 220 рублів, буде коштувати 185 рублів…. Це жодною мірою не скоротить ні обсяги нелегальної горілки, ні гігантські обсяги сурогатів”, – сказав Дробиз.

unian.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ