Опубліковано відео пожежі в Банченському монастирі (відео)

0
3557
Загрузка...

10 одиниць техніки було залучено для ліквідації пожежі у відомому Банченському Свято-Вознесенському монастирі, розташованому у Герцаївському районі.

Повідомлення про пожежу на території Банченського Свято-Вознесенського монастиря до Служби порятунку 101, як повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області, надійшло 4 серпня о 17:47. Загорання сталося в триповерховому гуртожитку (келії) для проживання монахів. Пожежа виникла в одній із кімнат на третьому поверсі будівлі, звідки по дерев’яних конструкціях споруди перекинулася на горище. Люди помітили пожежу вже тоді, коли полум’я поширилося на горище і охопило площу 400 кв. м.

На ліквідацію пожежі залучалися пожежно-рятувальні підрозділи міст Чернівці та Герца, а також місцеві пожежні охорони сіл Мольниця, Горбово та Цурень. Через сильне задимлення бійцям ДСНС довелося працювати в апаратах захисту органів дихання.

Поруч із гуртожитком, в якому виникла пожежа, знаходилися ще 2 будівлі, тож існувала ймовірність перекидання на них вогню. О 19:09 рятувальники локалізували пожежу в тих межах, у яких застав її на момент прибуття перший пожежно-рятувальний підрозділ. В 20:30 пожежа була ліквідована. Вогнем знищено покрівлю будівлі, де виникла пожежа, речі господарського та домашнього вжитку. Завдяки оперативним та злагодженим діям пожежно-рятувальних підрозділів від знищення були врятовані гуртожиток та розташовані поруч 2 будівлі.

Загиблих та травмованих на пожежі немає. До ліквідації пожежі залучалися 10 одиниць техніки та 32 чоловіки особового складу. Причина пожежі наразі встановлюється.​

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ