Уродженець Маріуполя Ігор Бешевлі каламутить воду на Буковині?

0
2595
Загрузка...

Майже рік тому на Буковині звідкись узявся невідомий раніше, але нині гіперактивний громадський діяч – Ігор Бешевлі. Основною нішою його громадської діяльності чомусь стало Управління СБУ в Чернівецькій області. І вже майже рік Ігор Бешевлі влаштовує «розборки» з цією структурою. Чого ж він хоче?

 

З власних джерел до моїх рук потрапила інформація, яку я змушена оприлюднити. У буковинських кулуарах ж подейкують, що Ігор Бешевлі, влаштовуючи «клоунади» під будівлями правоохоронних органів області,хоче просунути на керівні посади «своїх» людей. Відтак, як мені стало відомо з власних джерел, Бешевлі запропонував свої послуги «лоббіста» потенційним претендентам на посаду начальника управління СБУ. Пріоритетним є свіжоспечений заступник начальника управління, колишній охоронець Калинівського ринку Дмитро Данищук. Є й запасний варіант – пан Ч., його колега, «варяг» з Львівщини (де Кіцул керував перед тим, як очолити Чернівці). Ч. вже давно підтримує з Бешевлі тісні та дружні взаємини. Також у мене є інформація, що Ігор Бешевлі намагається скинути з посади нинішнього начальника УМВС України у Чернівецькій області Валерія Зінченка, а на його місце «поставити» колишнього інспектора ДПА Чернівецької області Гусара Тараса Богдановича, який відомий на Буковині своєю пристрастю до азартних ігор, спиртних напоїв та тусовок.  Цікавим є те, що  Тарас Гусар — колишній зять  колишнього першого заступника прокурора Чернівецької області Віталія Поцілуйка.

 

Цю публікацію прошу вважати зверненням до правоохоронних органів Буковини для повного і всебічного розслідування цих фактів.

 

То хто ж такий Ігор Бешевлі – підприємець, громадський діяч чи…?

Бешевлі Ігор Володимирович, 23.02.1967 р.н., уродженець м. Маріуполь Донецької області. Проживав у м. Чернівці по вул. І.Франка, 6,1. Раніше проживав на території Івано-Франківської області. Може пересуватися на авто Honda Accord чорного кольору 2013 року випуску, державний номер АТ8887ВІ та Mazda 3 синього кольору 2010 року випуску, державний номер АТ7778ВА. Член  самопроголошеної Громадської Ради при УСБУ в Чернівецькій області. Приватний підприємець. Керівник та засновник низки приватних підприємств, сферою діяльності яких є будівельна діяльність, а саме: МПП «Фенікс», яким було зведено 4 житлові будинки та отримано земельну ділянку під забудову по вул. Миколаївській; ПП «Клеріті-інвест» та ТОВ «Буковина Євро Інвест». Був також директором Західно-української спілки психологів і психотерапевтів.

Тривалий час займався підприємницькою діяльністю на території Івано-Франківської області, де займався автомобільним бізнесом. У цей же час у нього виникли проблеми з правоохоронними органами щодо законності його діяльності.

Починаючи з 2014 року, Ігор Бешевлі почав втрачати свій будівельний бізнес і на сьогодні майже цілком його втратив. Різко відчув нестачу вільних обігових коштів, що стало наслідком організації та участі з його боку в замовних акціях протесту, які проводилися біля будинку УСБУ в Чернівецькій області навесні 2014 року та на початку березня 2015 року. Так, наприклад, у квітні 2014 року Ігор Бешевлі організував акцію біля будинку УСБУ в Чернівецькій області на підтримку Юрія Кіцула, призначеного на посаду начальника УСБУ в Чернівецькій області 3.03.2014, проти кандидатури якого виступили представники місцевої Самооборони».

 

У березні 2015 року І. Бешевлі взяв активну участь у ще одній замовній акції біля будинку УСБУ, офіційною вимогою якої було призначення начальника УСБУ в Чернівецькій області. Насправді ж І.Бешевлі таким чином висловив своє невдоволення в.о. начальника УСБУ Ю. Фелонюком, який нібито, зі слів Ігоря Бешевлі, організував стеження за ним. Тут ще слід зазначити, що замовником як першої, так і другої акції виступив колишній працівник УСБУ Руслан Осколов.

 

Ігор Бешевлі упродовж 2010-2013 рр. активно співпрацював із владою у часи режиму Януковича. Так, напередодні виборчої кампанії Президента України у 2010 році він, представившись головою служби безпеки місцевого осередку партії регіонів, звернувся на той час до керівництва УМВС України в Чернівецькіцй області за сприянням у проведенні виборчої кампанії. Крім цього, в цей же час, І. Бешевлі, представляючись керівником виборчих штабів тодішнього кандидата в Президенти України В. Януковича в Івано-Франківській та Чернівецькій областях, приходив до представників органів влади й управління й обіцяв їм за певну винагороду сприяти залишенню останніх на своїх керівних посадах у разі перемоги В. Януковича, або влаштувати на посади, які їх задовольнять.

Як з’ясувалося, І.Бешевлі не був керівником жодного з виборчих штабів В. Януковича. А насправді є шахраєм, який мав значні кредитні зобов’язання у різних банках та борги перед фізичними особами, ухилявся від сплати боргів і так намагався покращити своє фінансове становище.

У часи правління В. Януковича Ігор Бешевлі налагодив та підтримував також дружні стосунки із на той час начальником УМВС України в Чернівецькій області Олександром Демидовим.

Тісна співпраця І. Бешевлі з представниками колишньої влади та активізація його діяльності у вигляді громадського діяча піля Революції Гідності не залишилась непоміченою. Так, у квітні 2014 року Буковинський громадський портал «CitizenJournal» опублікував мою статтю  під заголовком: Обласне управління СБУ вкотре пікетували. Цього разу представники криміналітету та Партії регіонів? У матеріалі, крім іншого, піддавалась критиці діяльність підприємця та місцевого громадського діяча Бешевлі І.В.

 

 

«Надзвичайно колоритним був і один з офіційних промовців зазначеної групи, такий собі Ігор Бешевлі. Зокрема, він заявив, що його мати проживає в Донецькій області, звідки він родом, у селищі, де нині ходять «зелені чоловічки». Проте на допомогу матері він не поспішає, звинувачуючи в цьому «Самооборону», яка мала б це зробити за нього. Згодом він заявив, що «особисто штурмував ОДА та «копняками виштовхував звідти Папієва», хоча двері чомусь повинен реставрувати Бурбак. Подейкують, що свого часу Бешевлі, очолюючи фірму «Фенікс», «нагрів» Бурбака на кругленьку суму, внаслідок чого потім кілька років переховувався від кредиторів та правосуддя, і лише з перемогою революції чомусь вирішив, що його час настав».

 

Ігор Бешевлі не витримав правди про себе і за публікацію матеріалу подав на мене до суду. Однак, суд Ігор Бешевлі програв.

 

Таким чином, після революції Гідності та втрати свого бізнесу, І. Бешевлі «кинувся» в організацію та участь у різноманітних замовних акцій  протесту. З цією ж метою він став і членом самопроголошеної Громадської Ради при УСБУ в Чернівецькій області, головою якої є колишній працівник міліції, екс-начальник обласного управління Головдержслужби, екс-голова Чернівецької обласної організації ВГО «Народний Союз Наша Україна» Володимир Вакарюк. Оскільки Громадська рада була створена з чисельними порушеннями, цей орган так і не запрацював.

З метою ж покращення свого фінансового становища І.Бешевлі намагався також організувати схему контрабандного переправлення цигарок та лісодеревини до Румунії в районі ділянки Україно-Румунського кордону на території Сторожинецького району Чернівецької області. При цьому може займатися цим бізнесом і сьогодні.

 

Чи можна уявити собі, якби справжні громадські активісти Буковини дозволяли б робити  собі у Донецьку те, що коїть уродженець Маріуполя Ігор Бешевлі???

Галина Єреміца, незалежний журналіст

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ