Хавич: СБУшники забрали у 70-річної тещі 1000 доларів і 500 євро… (відео)

4
341
Загрузка...

Політолог Олег Хавич, якого «запресували» АТОвці з активістами і не дали представити громадську організацію «Захист прав національних меншин», а потім і правоохоронці, які забрали у нього деякі особисті речі і провели обшук в чернівецькій квартирі (забравши заощадження у 70-річної тещі), виступив із відеозаявою і зазначив, що «це не про мій особистий захист і не про захист прав національних меншин. Це про захист СВОБОДИ всіх і кожного у антиєвропейській Україні, яка сповзає у тоталітаризм»…

 

Олех Хавич наголосив, що всі організації, якими йому доводилось керувати, і та яка ще буде зареєстрована («Захист прав національних меншин»), є законними і не спрямовані проти інтересів України: «Більше того, навпаки, ми вважаємо, що вона є набагато більш проєвропейські орієнтована, ніж нинішня влада, яка все більше віддаляється від Європи».

Після обшуку в його квартирі Олег Хавич зауважив, що якщо те, що забрали його комп’ютер, можна вважати мотивованим, то те, що забрали заощадження 70-річної тещі, 1000 доларів і 500 євро, це виглядає як звичайний грабунок…

Чернівецький інцидент з Хавичем планують розглянути у Раді Європи. Про це в коментарі ЗМІ повідомив депутат Европарламенту з Франції від партії «Національний фронт».Жан-Люк Шафхаузер: «Звичайно, відбулось порушення прав, особливо якщо Україна говорить, що вона європейська держава. Треба оголосити громадськості, щоб вона вимагала від уряду дотримання своїх прав, потрібно вимагати конвенції нацменшин. І я вважаю, що потрібно давати скаргу до Ради Європи, а ті, в свою чергу, повинні її приймати».

Також Олег Хавич вважає, що чернівецький нардеп і керівник фракції «Народний фронт» у ВР Максим Бурбак може своїми діями принести Укрраїні серйозний штраф:

«Бурбак М.[альчік, воспітанний Каліновскім ринком] вирішив увігнати державу Україна у серйозний штраф після неминучого рішення Європейського суду з прав людини.
Він не зрозуміє, але залишкам юристів у штабі НФ та Мінюсті нагадаю: тиск політиків на правоохоронців (навіть якщо обидва цих слова в Україні можна вживати тільки в лапках) – це класичний кейс європейського судочинства.
У подібних випадках справи проти своїх держав вигравали навіть реальні злочинці, не те що громадські діячі на кшталт мене, єдина провина яких – висловлення незручних для влади ідей.
До речі, Максе, твої фури з/до Страсбурга нічого не возять? :)».

***

***

***

У Європарламенті назвали побиття Хавича «утиском прав нацменшин»

***

Хавич назвав «список Суркова» фейковим і пояснив, що опинився там через Бурбака

***

У центрі Чернівців напали на публічну особу, поліція затримала… постраждалого

***

Загрузка...

4 КОМЕНТАРІ

  1. Люди! Ви взагалі при своєму розумі?!! За що взагалі накинулись на того Хавича?!! Це ви так за демократію і в Європу? Да в ..опу ви підете з такими мансами!
    То є правда що в нашій області нема потреби захищати національні меншини. Але кидатися на чоловіка за те, що він хоче презентувати організацію по захисту інтересів нацменшин?! Треба створювати організацію по захисту від таких активістів! І це вони а не Хавич напругу в регіоні створюють таким “патріотизмом”. Хочуть дуже війни – хай йдуть на схід воювати, а толерантну Буковину нема що розхитувати!!!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ