Молоді політики визнали, що заяви депутатів проти студентів не було (відео)

3
1932
Загрузка...

Під час дискусії в прямому ефірі щодо ідеалів Майдану учасники євромайданівських подій згадали про лист від депутатів міської ради, навколо якого досі тривають політичні спекуляції.

 

Коли учасник дискусії назвав той лист заявою проти студентів, ведучий уточнив, що «заява була не проти студентів, вона була проти організаторів…». Активіст спробував дотиснути спекулятивну версію: «Проти організаторів, проти тих дій, які робили студенти, скажімо…», на що ведучий знову уточнив: «Проти організаторів…». Після цього інша учасниця програми запропонувала змінити тему. І, певно, вірно зробила, бо ж не так приємно визнавати реалії, якими вже більше року політики спекулюють, а молоді активісти чомусь цим спекуляціям «піддакують», чудово знаючи, що в тому листі справді йшлося саме про організаторів блокування сесійної зали, а не про самих студентів… Цей момент можна побачити з ~58 хв. 05 сек. А текст того листа, який став предметом політичних спекуляцій, нагадуємо нижче…

Взагалі дуже не хотілось би, щоби молоді політики сповідували подвійні стандарти. Чи то коли справа стосується люстрації, яку вони дуже хочуть застосувати проти Куліша, але, водночас, ніби не дуже хочуть помічати, що і Фищук теж працював під керівництвом Януковича… Чи коли йдеться про той же підписаний депутатами лист, змістом якого молоді люди, на жаль, теж чомусь спекулюють. Хоча, враховуючи декларування прагнень бути принципово іншими, чесними політиками нової формації, можливо, мали би просто ще раз прочитати той текст, пересвідчитися вкотре, що заява не стосується студентів, визнати це публічно, перепросити за те, що дозволили політикам маніпулювати ними в тій ситуації, поставити крапку в цих політичних спекуляціях і, таким чином, очиститися від нав’язаної в догоду партійним інтересам брехливості?..

А взагалі програма «Майдан» Василя Забродського 17.02.15 була цікавою. У ній брали участь амбіційні і, мабуть, перспективні молоді політики Тарас Прокоп (Громадянська мережа ОПОРА), Ольга Гришин-Грищук (громадський рух «Чесно») та Андрій Ілюк («Студентська Свобода»). Утім, дивіться і оцінюйте самі їх політичну перспективність.

***

Текст звернення від депутатів міської ради за наслідками блокування сесійної зали 2.12.13:

Другого грудня 2013 року вся громадськість, журналісти та мешканці міста були свідками та спостерігали в режимі онлайн (наживо) по телевізору та інших відеопристроях події, які відбулись у Чернівецькій міській раді.
Керівник депутатської фракції “За Батьківщину” О. П. Каспрук після прийняття міською радою рішення, в якому вона дала оцінку подіям, що відбулися в ніч 30 листопада 2013 року в місті Києві, в порушення Закону України “Про доступ до публічної інформації” та Регламенту міської ради під тиском натовпу, який заздалегідь був заведений до сесійної зали міської ради, вимагав включення до порядку денного питання про дострокове припинення повноважень секретаря міської ради за те, що він підписав адміністративний позов до суду.

Використовуючи та зловживаючи довірою молоді із Євромайдану заради власних корисних цілей, група осіб та деякі депутати Чернівецької міської ради із фракції “За Батьківщину” вчинили протиправні дії, заблокувавши вихід із сесійної зали міської ради після того, як у роботі поточної сесії було оголошено перерву. Тим самим не надали можливості секретарю та депутатам міської ради сповістити учасників Євромайдану, що знаходились перед Ратушею, про ухвалене на сесії рішення щодо подій в ніч на 30 листопада 2013 року в місті Києві та відповідні вимоги у цьому зв’язку до вищих органів влади України.

У ході спілкування з молоддю, яка кілька годин поспіль блокувала сесійну залу, нам стало відомо, що більшість із них – мешканці інших областей та не є членами територіальної громади міста Чернівці й брали участь у блокуванні міської ради за винагороду.

Окрім того, 2 грудня ввечері громадські активісти та працівники міліції затримали групу осіб, які пронесли в приміщення міської ради пластикову ємність з бензином, а також пристрої для підпалу.

Ми були свідками того, хто підбурював людей з Євромайдану до протиправних дій і керував упродовж дня і вечора їхніми діями.

Звертаємося до прокурора області щодо відкриття кримінального провадження стосовно осіб, винних в організації захоплення та блокування міської ради під час проведення сесії 2 грудня 2013 року.

Сподіваємося, що правоохоронні органи дадуть належну правову оцінку зазначеним діям та вживуть передбачених законодавством заходів до винних осіб.

Органи місцевого самоврядування при прийнятті рішень мають керуватися принципом законності й не можуть піддаватися тиску натовпу з метою прийняття протиправних та незаконних рішень.

Депутати Чернівецької міської ради

 

Прокурору Чернівецької області
Державному раднику юстиції 3 класу
Павлюку П. В.

Надсилаємо для розгляду та вжиття відповідних заходів заяву депутатів Чернівецької міської ради з приводу подій, що відбулися у міській раді 2 грудня 2013 року.
Про результати розгляду просимо інформувати міську раду та громадськість міста.

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ