Учасники Революції Гідності не стільки проти Фищука, скільки за Куліша (відео)

1
1062
Загрузка...

У вівторок, 17.02.15, у Чернівцях відбулися збори громадських активістів щодо призначень керівництва Чернівецької ОДА.

 

Відповідну проблематику обговорювали в «Українському народному домі». У ролі організаторів виступили, зокрема, активісти Степан Терновецький та Ігор Жижиян.

Присутні запропонували підписати звернення (на фото), в якому, зокрема, йдеться:150217-zvernennya-Fyschuk

«Ми, небайдужі буковинці, учасники Революції Гідності, котрі нині підтримують політику Президента України Порошенка П. О. та Голови Ради Міністрів України Яценюка А. П. на вихід держави із важкої економічної кризи та подолання російської агресії, обурені містечковими інтригами керівництва Буковинської організації «Народного фронту» у число яких увійшло протистояння проти призначення на посаду першого заступника голови Чернівецької ОДА колишнього губернатора краю, досвідченого і порядного керівника, голови обласного осередку Блоку Петра Порошенка, Куліша Володимира Івановича».

Тобто у зверненні висловлена підтримка екс-губернатору Кулішу: «Переконані, що кандидатура такого достойного керівника і політика, як Володимир Куліш», котрий був призначений у область після Майдану 2004 року, переконає громадян не тільки у наявності внутрішнього контролю серед очільників ОДА, а й забезпечить консенсус та ефективну роботу на користь держави і громади.

Знаючи, що дехто з місцевих політиків навіть в умовах війни намагаються експлуатувати у області власні інтереси, ми закликаємо Вас виявити мудрість і не брати у цьому участі. Наприклад, зараз ми володіємо інформацією, що за вказівкою обласного керівництва Народного фронту, руками кількох замовних прислужників намагаються провести лже-люстрацію справжнього патріота України, голови обласного осередку Блоку Петра Порошенка Володимира Куліша»».

Також у зверненні м’яко нагадали і самому новому губернатору, що він теж не пройшов ще процедуру люстрації:

«Принагідно нагадуємо Вам, що Ви самі не пройшли процедуру погодження своєї кандидатури на зібранні громади, тобто люстрацію. Тож дуже не хотілося би вдаватися до цього крайнього заходу, у час коли усім треба братися за роботу і область дуже на Вас сподівається».

Руслан Сенчук, як представник Вижницької громади, зауважив, що все треба робити в правовий спосіб, і владу міняти треба через процедуру виборів. Руслану закинули, що він представляє інтереси Олександра Вищука і, мовляв, є зацікавленою особою.

Редактор газети «Час» Петро Кобевко емоційно зауважив, що зараз треба сконцентрувати увагу на війні, щоби виграти війну, а потім розбиратися з владою.

Громадський діяч Роман Кобзей, в контексті «споріднених» тем афганців та учасників АТО, зауважив, що останні теж будуть страждати, «як це кощунственно не звучить». Просто треба зробити все можливе, щоби менше страждали, ніж 20 років тому ветерани війни в Афганістані. І додав, що вони надають юридичні послуги учасникам АТО. Підкресливши, що до влади не рвуться, лише в депутати будуть прагнути пройти. lustratsia-karykaturaЩе п. Роман згадав про бардак зі збором коштів. І привів приклад, коли написали не «На АТО», а на «ЕТО», і люди все одно кидали.

Остап Юрійчук запитав, чи давно знають Куліша, зазначивши, що знає його з 1990 року і порадив добре подумати, перш ніж його підтримувати, бо він, мовляв, був учасником реваншів.

Журналіст і громадський дія Василь Забродський запропонував присутнім керівникам громадських організацій реально об’єднуватися.

На 17:00 активісти збираються в ОДА для продовження теми люстрації влади.

Fyschuk-golosuvannya

Степан Терновецький на своїй сторінці в соціальній мережі написав: «Багато фактів співпраці Фіщука з регіоналами! Коли Ви бачили, щоб Фіщук з трибуни ВР виступив проти регіоналів? Чому минулого року він жодного разу не вимагав піти у відставку регіоналу Гайнечеру? Але ж Кіцманчани добре пам’ятають, як у 2004 році, будучи головою РДА він примушував всіх бюджетників голосквати за Януковича!
Нам погрожували, що будемо мати проблеми, за те що виставляли агітацію за нашу україну а не за кандидата Януковича!
Закон України «Про очищення влади» чітко говорить, що особи, які в минулому своїми діями сприяли приходу до влади злочинної влади Януковича, немають право займати державні посади!
Цей Закон визначає правові та організаційні засади проведення очищення влади (люстрації) для захисту та утвердження демократичних цінностей, верховенства права та прав людини в Україні.
Стаття 1. Основні засади очищення влади
1. Очищення влади (люстрація) – це встановлена цим Законом або рішенням суду заборона окремим фізичним особам обіймати певні посади (перебувати на службі) (далі – посади) (крім виборних посад) в органах державної влади та органах місцевого самоврядування.
2. Очищення влади (люстрація) здійснюється з метою недопущення до участі в управлінні державними справами осіб, які своїми рішеннями, діями чи бездіяльністю здійснювали заходи (та/або сприяли їх здійсненню), спрямовані на узурпацію влади Президентом України Віктором Януковичем, підрив основ національної безпеки і оборони України».

Антоніна ХОДОРКО, fakty.cv.ua

Прямий ефір:

***

ТВА

***

***

150217-Narodniy-dim-Beshley (2) 150217-Narodniy-dim-Beshley (1)

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ