Проти Гешка і Ко відкрили кримінальне провадження за… боротьбу проти вирубку лісів

1
555
Загрузка...

У Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено заяву ДП «Чернівецький лісгосп» за підписом директора державного підприємства Олександра Тимофєєва до Кіцманського відділу Головного управління Національної поліції у Чернівецькі області про вчинення кримінального правопорушення активістами, представниками громадських організацій та політичних партій, депутатами місцевих рад м. Кіцмань (перелік прізвищ додається).

За викладеними у заяві фактами, правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження та розпочали спеціальне розслідування дій зазначених осіб за правовою кваліфікацією ст. 206 ч. 1 Кримінального Кодексу України «Протидія законній господарській діяльності» щодо умисного перешкоджання працівникам та службовим особам ДП «Чернівецький лісгосп» у виконанні їхніх службових та господарських обов’язків.

«16 червня 2017 року працівники апарату управління лісгоспу І.І. Божеску, О.І. Божеску, А.В. Марунцелу за участю майстра лісу Кіцманського лісництва Я.В. Прокопюка приступили до роботи з відведення ділянки під прохідну рубку в кварталі 19 Кіцманського лісництва. Проведення планової прохідної рубки визначене матеріалами державного лісовпорядкування, є необхідним для підтримки лісового масиву у належному стані та обов’язковим для виконання працівниками ДП «Чернівецький лісгосп».

На місце проведення робіт прибули громадяни І.С. Литвинюк, О.О. Макидон, О.В. Горошова, В.В. Гешко та О.В. Кулько, які у грубій формі не дозволяли працівникам лісгоспу продовжувати роботу, стали погрожувати, всіляко перешкоджати її проведенню.

Задля уникнення подальшої конфронтації, працівники лісгоспу змушені були припинити заплановані роботи».
Це не перші і не єдині факти перешкоджання кіцманськими активістами діяльності державному підприємству, незаконного втручання у його роботу, що призвели до зриву виробничого процесу, та не єдині факти погроз розправи з боку громадських діячів та депутатів Кіцманя посадовим особам та працівникам держлісгоспу. Аналогічний випадок з нецензурною лайкою, погрозами та образами на адресу працівників держлісгоспу, йдеться у заяві, мав місце 6 березня 2017 року, коли працівники Кіцманського лісництва приступили до рубки з освітлення дороги, що виконувалася на підставі норм чинного законодавства і на яку був виписаний лісорубний квиток згідно матеріалів обстеження ділянки.

«Чернівецький лісгосп – державне підприємство, яке згідно своїх виробничих завдань та обов’язків перед державою веде лісове господарство у відповідності до усіх законів України та галузевих вимог, – наголошує директор підприємства Олександр Тимофєєв. – Сподіваємось, об’єктивна перевірка правоохоронцями фактів, викладених у нашій заяві, допоможе нарешті конструктивно вирішити штучний конфлікт, розпалений окремим особами не в інтересах держави та територіальних громад Кіцманського району».
Досудове розслідування за кримінальним провадженням поводять слідчі Кіцманського відділу ГУНП у Чернівецькі області.

ДОВІДКОВО:

Ст. 206 Кримінального Кодексу України «Протидія законній господарській діяльності» передбачає штраф від однієї тисячі до трьох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян при протиправній вимозі припинити займатися господарською діяльністю та обмежити її, поєднаній з погрозою насильства, пошкодження та знищення майна.

Ті самі дії, вчинені повторно або за змовою групою осіб, або поєднані з насильством, що не є небезпечним для життя і здоров’я, караються штрафом від трьох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

(НА ОСОБЛИВУ ЗАМІТКУ ДЕПУТАТАМ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ): Протидія законній господарській діяльності, вчинена організованою групою або службовою особою з використанням службового становища, – карається штрафом від 10 до 25 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від 5 до 10 років, зазначає Прес-служба Чернівецького ОУЛМГ.

Нагадаємо, нещодавно депутати, представники виконавчої влади та правоохоронних органів зібрались у Кіцмані на виїзне засідання робочої групи, яка вивчає обставини «підозрілої» вирубки лісів (проти чого виступають кіцманчани), а в цей час «лісоруби» рубали ліс, «як ні в чому не бувало», про що на своїй сторінці у Facebook написав зірковий спортсмен-депутат обласної ради Іван Гешко.

Письмове звернення до обласної ради щодо проблем з вирубкою у Кіцманському лісі навесні підписали:
Ю.В.ОСТАФІЙЧУК, краєзнавець с.Суховерхів.
О.В.РУСНАК, викладач історії, відмінник освіти України.
Є.В.ОЛЕКСЮК, заслужений лікар України.
Г.Г.САВЧУК, кандидат біологічних наук, доцент кафедри молекулярної генетики та біотехнології ЧНУ.
М.С.КРУШНІЦЬКИЙ, директор Суховерхівського ЗНЗ І-ІІ ст., кандидат педагогічних наук.
Г.Б.КРУШНІЦЬКА, доцент кафедри, кандидат екологічних наук.
Д.І.ГНАТЮК, заслужений лісівник України з 2002 року.
О.О.МАКИДОН, депутат районної ради.
М.К.ПОДІЛЬЧУК, відмінник освіти України, голова районної організації профспілки працівників освіти і науки. В.С.ГРАБОВСЬКИЙ, колишній інженер-лісівник Кіцманського району.
Ю.М.ВОДЯНЧУК, завідувач Кіцманського міжрайонного відділу лабораторних досліджень.
В.М.КОЖУХАР, начальник ОКУ «Чернівецький госпіталь ВВ», депутат Кіцманської районної ради, голова фракції БПП «Солідарність», кавалер ордена «За заслуги ІІІ ст.».
Ю.М.ФІЛІПЧУК, директор Кіцманського технікуму ПДАТУ.
Б.М.БУЛЕГА, директор Кіцманського ЗНЗ І-ІІІ ст., заслужений працівник освіти України.
В.І.ГЕШКО, директор Кіцманської районної гімназії.
Д.В.СУХАРИК, депутат Кіцманської міської ради”.

***

Борці проти вирубки лісів засідають, а «під носом» ліс рубають

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ