Порошенко: Якщо ворог не хоче тримати режим припинення вогню, ми будемо давати по зубах

0
378
Загрузка...

Президент України Петро Порошенко заявляє, що українські військові готові дати відсіч ворогу на сході України, якщо ворог не хоче дотримуватися режиму припинення вогню.

 

Про це у четвер, 22 січня, повідомив прес-секретар голови держави Святослав Цеголко в Twitter.

“Порошенко: якщо ворог не хоче тримати режим припинення вогню, ми будемо давати по зубах”, – написав він.

Також Порошенко під час наради з силовиками, за підсумками якої буде затверджено план подальших кроків з протидії терористам, заявив, що протягом доби на Донбасі було знищено ряд танків противника.

“Сьогодні українці знищили ряд танків противника. Ми міцно тримаємо позиції по всій лінії фронту”, – процитував Цеголко слова Порошенка.

В той же час, як йдеться у повідомленні на сайті голови держави, Порошенко на початку зустрічі з силовиками зазначив, що сьогодні українське військо успішно відбивало атаки по всьому фронту.

“Відбулися справжні танкові бої. Українські Збройні Сили перемогли в цих боях”, – зазначив президент.

Він повідомив про захоплення ворожих БТР і БМП, знищення 3 танків противника, 2 машин з боєприпасами.

“Противник заплатив високу ціну за те, що авантюрно намагається нападати на наші Збройні Сили”, – заявив Порошенко.

“По всій лінії фронту ми міцно тримаємо позиції, незважаючи на те, що інтенсивність обстрілів в десять разів перевищувала те, що було до початку інтенсивної фази бойових дій”, – зазначив голова держави.

Раніше сьогодні секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив про постійне збільшення противником уздовж лінії зіткнення на Донбасі сил і засобів, а також про стягування на передову кадрових російських військовослужбовців. Він зазначив, що постійне збільшення уздовж лінії зіткнення сил і засобів, зокрема, підтягування на передову кадрових частин Збройних сил РФ, дає підстави прогнозувати проведення ворогом найближчим часом потужних наступальних операцій.

Як повідомлялося, 19 січня Рада національної безпеки і оборони заявила про перетин двома батальйонно-тактичними групами (близько 900-1000 солдатів і офіцерів) Збройних сил РФ кордону з Україною.

20 січня штаб Антитерористичної операції заявив про підхід трьох батальйонно-тактичних груп і артилерійського дивізіону російських військових до українського кордону.

22 січня Порошенко заявив про перетин українського кордону ще двома тисячами російських військових. Крім того, за його словами, на територію України з Росії була ввезена додаткова військова техніка, у тому числі 20 танків.

Як наголосив президент, на території України перебувають 9 тисяч російських військових, 500 одиниць танків, важкої артилерії та БТРів з РФ.

Порошенко вирішив нагородити захисників Донецького аеропорту

Президент України Петро Порошенко вирішив нагородити десантників – захисників Донецького аеропорту.

Президент ухвалив рішення нагородити орденами “За мужність” екіпажі танків першої зведеної роти першої окремої танкової бригади, що “продемонструвала надзвичайно високу мужність, героїзм і своїми діями зупинила танкову навалу супротивника”, – повідомляє прес-служба голови держави.

Порошенко особливо відзначив екіпаж під командуванням сержанта Треноги, солдата Сухоніна.

“Саме на таких сержантах, на таких солдатах, на таких воїнах тримається Українська армія”, – сказав президент.

Крім того, голова держави повідомив, що також запропонував нагородити десантніков- “кіборгів”, які героїчно тримали оборону Донецького аеропорту.

“Ми скоординували також дії, підтягнуто резерви, і якщо ворог не хоче тримати режим припинення вогню, якщо не хоче припинити страждання мирних людей, українських селищ і міст, ми будемо давати по зубах”, – заявив Порошенко.

Нагадаємо, вночі, 22 січня, журналіст Юрій Бутусов повідомив, що Донецький аеропорт повністю зруйновано.

“Новий і старий термінал, вежа управління, все, що могло послужити як опорний пункт оборони, повністю знищено. Аеропорт прострілюється прямим націлюванням, але з будівлі нового терміналу останні вцілілі захисники пішли тільки сьогодні… Дякую тим, хто пережив пекло останніх днів оборони, але залишився вірним присязі та військовому обов’язку до кінця. Дякую тим, хто поранений, і вічна пам’ять тим, хто залишився в новому терміналі назавжди…” – написав він у соцмережі.

Вранці, близько 9-ї ранку, прес-служба Міністерства оборони України заявила, що частина будівель і частина території аеропорту залишається під контролем українських військовослужбовців.

newsru.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ