У січні 2015 почнеться нова хвиля мобілізації, – кажуть в столиці

1
642
Загрузка...

Нова хвиля мобілізації має розпочатися 20 січня 2015 р. і триватиме 90 днів, – каже секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

 

З наступного року українців, які беруть участь у бойових діях на Донбасі і які не схочуть продовжити службу по контракту, як повідомляють Факти, почнуть поетапно звільняти з армії. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

«Виникає актуальне питання щодо ротації наших героїв. Тому що не може бути така ситуація, коли одні і ті ж люди несуть на собі всі труднощі захисту Батьківщини, а друга частина країни дивиться про них по телебаченню», – відмітив політик.

При цьому він вказав, що у зв’язку з цим в Україні будуть проведені три хвилі мобілізації, які будуть призвані забезпечити необхідною кількістю особового складу Збройні Сили, Національну гвардію, прикордонну службу та інші відомства.

«Перша хвиля мобілізації розпочнеться 20 січня і триватиме 90 днів, друга – орієнтовно з квітня, тривалістю 60 днів, і третя – з червня, тривалістю 60 днів», – сказав Турчинов.

Як повідомлялось раніше, українська влада має намір відновити з наступного року призов в армію. На службу будуть набирати чоловіків віком від 20 до 27 років. При цьому на фронт призовників посилати не будуть.

 

Замість P.S.
Пригадався жартівливий коментар редактора «Свободи слова» Сергія Сулими після невдалої гри футбольної «Буковини» проти «Динамо-3» (Київ). Тоді Сергій Богданович жартома поцікавився, яка цифра має бути після Динамо, щоби «Буковина» могла цю команду обіграти:)

Повертаючись від футбольної теми до мобілізації, можна так само задатися запитанням: а яка за рахунком хвиля має бути, щоби почали мобілізовувати, приміром, дітей, племінників чи інших близьких родичів Турчинова, який так гарно розказує про те, що треба йти на фронт, Порошенка та інших високопосадовців, нардепів і т.п.?
І «з якої радості» у нас мобілізовують «на фронт», коли в країні офіційно «всього-навсього» антитерористична операція? Хіба не спецпідрозділи мають займатися антитерористичною діяльністю?
І чому не чути ніяких коментарів від владно-олігархічної верхівки щодо дуже розповсюдженої нині в народі думки, що конфлікт на сході України «освячений» і підтримується верхівкою, аби побільше «ліквідувати» там героїв-патріотів, які можуть «по-дорослому» запитати з нової влади, чому з майданівських сцен вони розказували і обіцяли одне, а в житті якось не так або навіть навпаки?..

Чому в країні, яка чи не найширше представлена у списку світових багатіїв, на потреби армії треба скидатися ледве виживаючим громадянам по 5 грн. через SMS, збирати речі для військових через волонтерів і т.д.?..

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ