Чому «Чернівціобленерго» продали на сотні мільйонів дешевше за балансову вартість?!

0
600
Загрузка...

Балансова вартість «Чернівціобленерго» станом на 2012 р. становила 411 млн. 987 тис. грн., а 25% акцій продали 27 листопада 2014 р. за 36 млн. 439 997,62 грн. (при курсі долара понад 16 грн.), тобто за дуже заниженою ціною.

 

А у 2012 році Фонд держмайна продав 45% акцій «Чернівціобленерго» компанії «VS Energy International Ukraine» за 70 млн. грн. Чому такий дисбаланс між реальною вартістю стратегічного підприємства та ціною, за яку його продають? Кому це вигідно? (Не кажучи вже про те, що акції продали підконтрольній росіянам компанії, і про те, чи варто взагалі продавати такі стратегічні підприємства, які приносять величезний прибуток?!).

На ці злочинні нонсенси звертає увагу відомий громадський діяч Степан Терновецький:

«Нас обікрали! Продати на аукціоні менше собівартості, – це злочин! А тепер за нове підключення ТО вимагають у людей по 1600 грн. за 1 кВт! Монополіст порушує наші права! Прокуратура області отримала мою заяву, так само як і УМВС області (Зінченко), але з березня чомусь ніхто нічого не робить у цьому напрямку. Чому? Тому що вкрали понад 300 млн. грн.!
Головне питання до Фонду держмайна, який продав наше майно росіянину Бабакову! Хто до цього причетний?! Порошенко мав би знати?
І чому ми сьогодні платимо за УКРАЇНСЬКУ енергію росіянам?
На ці та інші питання ми би хотіли почути відповідь!»

Народний депутат України Оксана Продан на запитання faktty.cv.ua щодо «допродажу» акцій «Чернівціобленерго» зазначила:

«Я не цікавилась питаннями допродажу «Чернівціобленерго», тож сприйняла цей факт з новин як такий, який відбувся.
Щодо продажу стратегічних об’єктів – лише одиниці, які підтверджують правило, державних підприємств в Украіні є ефективними, то ж висновок може бути лише один. Важливо продаж здійснювати під час росту економіки, за наявності покупців та конкуренції між ними, інакше об’єкти будуть віддані за безцінь.
І що є обов’язковим – на ринку обов’язково повинен реально працювати регулятор – НКРЄ сьогодні не виконує своїх функцій належним чином».

До НКРЄ, до слова, є і інші запитання. Приміром, чому дитячі садочки, школи, спортивні об’єкти державної і комунальної власності (іншим словом – соціальний сектор) сплачують за електроенергією за «бізнес-тарифом»?! Тобто чималі кошти з бюджету (народної кишені) перекидаються в приватизовані обленерго (приватні кишені)! І «регулює» це держава. Дивно, правда? Хіба не логічно було б, щоби весь соціальний сектор сплачував за такою ж ціною, як населення? І взагалі хто може сказати, чому за кордон ми продаємо електроенергію набагато дешевше, ніж на внутрішньому ринку? І якою є реальна середня «собівартість» української електроенергії? Чому це така таємниця? Напевно, тому, що навколо цього (як і навколо ціни на газ вітчизняний і куплений в Росії) мають місце величезні махінації, тому краще простим громадянам менше знати цих деталей, щоби не виникало підозр про відповідну злочинну діяльність людей з владно-олігархічної верхівки? Десь так?..

А ось ще роздуми Степана Терновецького на цю тему:

«Рік тому Ахметов монополізував енергоринок України! Плювати він хотів на українську економіку! Сьогодні всі електростанції України працюютть на бізнес олігархів Ахметова та його мафіозної структури НКРЄ КУ. Їх не болить голова за наших роботодавців та підприємців, які сплачують податки державі!
Яценюк закликав переходити на електрокотли для обігріву будинків! А що б вони зараз робили? У Чернівецькій області світло відключають без попередження! А це озлоблює ще дужче народ Буковини, який скоро прийде і повиганяє прислужників «москалів», які привласнили за копійки «Чернівціобленерго»!
Вартість «Чернівціобленерго» у кінці 2012 року становила понад 411 млн. грн. (курс долара був приблизно 8 грн.). Сьогодні у два рази долар піднявся! І продав Яценюк 25% акцій за 36 млн. грн., що удвічі менше, ніж у 2012 році при «Янику»! Так про кого дбає наша влада?!
Ми вимагаємо націоналізувати стратегічні об’єкти, а влада продовжує віддавати х в руки ворога України! ГАНЬБА! Кому ця влада служить?!
Ми кажемо, що якщо Європа хоче допомагати Україні, то хай піде нам на зустріч. Але чи захоче Президент піти на зустріч своєму власному народові?
Очевидно, що треба зменшити експорт елетроенергії на ту величину, яка нам потрібна в Україні!
Але виникає запитання, чому така велика різниця між ціною на електростанції і продажною ціною кВт енергії для споживача? Хто заробляє десь 1000%? Чому електроенергію до Європи продають у два рази дешевше, ніж нам відпускають?
Чому сьогодні допродують нашому ворогу москалю обленерго України?

На ці запитання мільйони українців хочуть почути відповідь!
Чи зможемо ми дізнатися про секрети Ахметова та міністра енергетики? Не знаю…

Чи піклується реально нинішня влада про український народ? Як Ви думаєте?»

fakty.cv.ua

***

Фонд держмайна продав ще 25% акцій «Чернівціобленерго»

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ