Як вступити у закордонний університет

0
149
Фото: poltava.to
Загрузка...

Як вступити у закордонний вуз та виграти стипендію на навчання? Які секрети успішного заповнення аплікаційної заявки, написання есе та створення відеовізитки для провідних вузів світу? Чому саме ви можете зацікавити відбіркову комісію? Про це розповідав співзасновник платформи масових онлайн-курсів Prometheus, випускник програми The Ukrainian Emerging Leaders Program Стенфордського університету Іван Приймаченко у програмі «Активізація з Людмилою Тягнирядно» на Радіо Культура.

“Я випускник програми The Ukrainian Emerging Leaders Program у Стенфордському університеті. Обрав її, тому що Стенфордський університет пропонує повну стипендію, яка покриває витрати на проживання, тобто за це не потрібно платити. До того ж, програма не потребує складання стандартизованих тестів, на які потрібно багато часу. Але зворотній бік медалі — це те, що програма популярна і дуже конкурентна. У мій рік було більше 220 претендентів на місце. З України з 660 кандидатів було відібрано три. У цьому році було менше заявок, очевидно, через вибори, електоральну ситуацію”, — зазначив випускник програми The Ukrainian Emerging Leaders Program Стенфордського університету Іван Приймаченко.

Активіст сформував кілька порад для людей, які мріють про навчання в одному з найкращих університетів світу: “Перш за все, я б сказав так — подавайтеся. Найбільша проблема в тому, що українці не вірять в себе, не вірять у те, що вони можуть вступити в Гарвард, Стенфорд, Берклі чи будь-який інший навчальний заклад. Ця проблема, дійсно, існує. Зі свого досвіду можу сказати, що навіть надзвичайно талановитих людей відлякує  можливість поразки і тому вони не подаються взагалі”.

Другий момент, за словами Івана Приймаченка, це розуміння, що подача заявки — це метод, певний алгоритм, який треба вивчити перед тим, як почати її заповнювати: “На щастя, на Prometheus вже є курс “Як вступити в провідні західні школи та університети”. Його читають засновники благодійного фонду Ukraine Global Scholars, українці-випускники топових вишів світу, які безкоштовно готують до вступу у ці університети українських дітей. Їхні підопічні вже вступили в Гарвард, Стенфорд, Mассачусетський технологічний університет, Колумбійський університет. За чотири роки роботи вони вже здобули стипендії на 15 мільйонів доларів”.

“І третій момент: варто заздалегідь працювати на своє резюме. Ваша біографія має будуватися протягом довгих років і у певний момент зіграти на вашу користь. Тобто три, чотири, п’ять років ви готуєтесь до вступу, а потім маєте можливість вчитися в одному з найкращих вузів світу”, — підсумував Іван Приймаченко.

Слухати ефір тут. 

Джерело: Українське радіо 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ