Провокаційні «плани гібридної окупації» Чернівецької і частини Одеської обл. (відео)

0
385
Загрузка...

Буковинський головний військовий прокурор України Анатолій Матіос проанонсував нараду з керівництвом МЗС, Генерального штабу та ГУР МОУ, Служби зовнішньої розвідки, а також виконуючим обов`язки голови СБУ, присвячену антиукраїнським провокаціям в інтернеті.

«Навіть «травоїдні» можуть захотіти стати «хижаками», якщо ми не захищатимемо свою Державу

Довго писати не буду. 
Інформую – буквально завтра особисто внесу до Єдиного реєстру досудових розслідувань дані про підготовку (зрозумілими але процесуально не встановленими особами) до вчинення особливо тяжких злочинів, що посягають на територіальну цілісність української держави. 
У зв’язку з викладеними у статті доводами у вівторок проведу нараду з керівництвом МЗС, Генерального штабу та ГУР МОУ, Служби зовнішньої розвідки, а також виконуючим обов`язки голови СБУ.
Всі отримають законні доручення у межах кримінального провадження.
Українська Держава ( хай для когось ніби і слабка) – Є! 
Ми будемо за неї боротися!» – написав на своїй сторінці у Facebook Анатолій Матіос.

А ось про які провокації мова:

Днями на відеохостинг YouTube було залито аматорське відео про те, як у 2022 році Румунія може, з метою захисту своїх громадян, гібридно окупувати Чернівецьку область України і частина Одеської області. Каталізатором для таких дій може послужити активізація бойових дій на Сході України, аж до повномасштабного наступу російських окупаційних сил.

Чесно кажучи, в соціальних мережах з’являється безліч статей і відеороликів націоналістичного характеру, в яких поляки, мадяри, румуни та інші національності, які мають ті чи інші види на територію України, пророкують подібного роду долю нашій країні. І, в принципі, можна було б обійти стороною ці вкидання, якби не одне “АЛЕ”.

Справа в тому, що автори ролика роблять акцент на 2022 рік. Але що це за дата, чому саме 2022-й? Адже наступні президентські вибори в Росії пройдуть в 2024 році, і куди розумніше було б додати команді Путіна балів за рахунок нових “перемог” і “завоювань”.

І, відверто кажучи, саме дата 2022 роки мене підштовхнула до розуміння того, що автори ролика аж ніяк не банальні націоналісти, які мріють про велику Румунії і ласу Буковину. Оскільки саме 2022-й рік в кулуарах Кремля довгий час обговорюється як рік обрання Володимира Путіна на його перший термін як президента союзної держави, в яке б входила Росія, Білорусь і частина окупованої України. А сам накид є пробою пера по насадженню відповідних наративів і підготовкою громадської думки до певної ситуації. В даному випадку, захисту румунських меншин від загрози “руського миру”, що насувається.

Тим часом, варто пам’ятати, що в Польщі, Румунії, Угорщини та Болгарії досить широка мережа проросійських, радикально налаштованих націоналістичних груп. Отримуючи фінансування від Кремля, вони проводять деструктивну інформаційну роботу в суспільстві, як на нижньому рівні, так і на найвищому – у вищих політичних колах цих країн.

А тому збіг дат і унісон цілей не можуть бути простим збігом, що, безумовно, насторожує.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, sprotyv.info

А ось і саме відео:

***

Цікаво, що це відео має значно більше «антилайків», ніж «лайків»… Показово.

*** ***

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ