Порошенко хоче відрубати «руку Кремля» в Україні? Чи чергова постанова перед виборами?

0
245
Загрузка...

Було розпочато розслідування по справі «державної зради» що до Віктора Медведчука, нагадаю, що він є кумом чинного президента Росії, Володимира Путіна. Досить дивно, адже саме Медведчука дуже часто помічають у резиденції президента Порошенка, але справу тільки почали розслідувати, тому щось коментувати досить складно.

У ЗМІ досить часто говорять, що саме Порошенко посприяв у скупівлі Медведчуком нафтового бізнесу в Україні. Розпад коаліції у Верховній Раді підтверджує те, що саме депутат від «Народного фронту» Тетерук написав заяву до СБУ на Віктора Медведчука.

Що ж сталося, що тільки зараз, через стільки років війни, завели справу на кума Путіна, який до речі є ще й представником України у перемовинах з Росією по обміну заручниками. А сталося це після з‘їзду партії Медведчука «Опозиційна платформа за життя», де він заявив, що у них в програмі передбачено повернення Донбасу до України у статусі автономії, щось на кшталт Криму у свій час, але з набагато більшими правами та можливостями на місцях (це обрання свого прокурора, створення поліцейських загонів, тощо).

Звичайно, що більшість українців це сприймають за сепаратизм, тому і в «Народному фронті» довго не чекали, та заяву до СБУ написали. У пересічного українця може сформуватися думка, що Порошенко і справді бореться з «рукою Кремля» в Україні і будь-які прояви сепаратизму будуть одразу ж розслідуватися, якби не одне «НО». Саме цей, особливий статус Донбасу передбачали «Мінські угоди», які Порошенко в свій час особисто ж підписав. В силу вони так і не вступили, адже на Донбасі виборів все ж не було. Але якраз Верховна Рада за них голосувала, і «Народний фронт» теж за них голосував, навіть двічі, продовжуючи їм термін, який діє і по сьогоднішній день.

Тому для людині, яка більш-менш орієнтується в політичних процесах, це може здатися як звичайна «замануха», типу Порошенко та «Народний фронт» бореться з сепаратизмом. То чому ж не заводять справу за сепаратизм на Порошенка та депутатів, які голосували за аналогічні ж впровадження, але під назвою «Мінські угоди»?

Ярослав ВЕЛИЧКО

***

В контексті, цікаво:

Порошенко и Медведчук: старі друзі

Дописувачі соцмереж чомусь постійно дорікають президентові України тим, що він свого часу виступив засновником Партії Регіонів. Дійсно, у 2000 році Петро Олексійович став співголовою, а у березні 2001 року – заступником голови новоутвореної партії. Але, по-перше, на момент створення вона називалась не Партією Регіонів, а Партією регіонального відродження «Трудова солідарність України». По-друге, це був просто епізод у бурхливій політичній діяльності генерального директора ЗАТ «Український промислово-інвестиційний концерн» – не більш того.

Насправді Петро Олексійович завжди був прихильником соціал-демократичної ідеї в її об’єднаному варіанті, а в політику його привів Віктор Володимирович Медведчук.

У 1998 році Порошенко вступив у СДПУ(о), того ж року балотувався від цієї партії до Верховної Ради, посівши в партійному списку 11-ме місце. Щоправда, мандат народного депутата Петро Олексійович здобув по «мажоритарці», але як висуванець все тих же ж Медведчука й Ко. У наступному Порошенко ввійшов у парламентську фракцію СДПУ(о) та став членом Політбюро СДПУ(о), продовживши боротьбу за народне щастя пліч-о-пліч з такими гігантами соціал-демократичної думки (об’єднаної), як Григорій Михайлович Суркіс, Ігор Олександрович Плужніков, Нестор Іванович Шуфрич, Олександр Олексійович Зінченко.

Останній, обіймаючи в 2005 році посаду глави Секретаріату Президента України Ющенка, обвинуватив Порошенка (на той час – секретаря РНБОУ) в нечуваній корупції та рекеті. Петро Олексійович образився на соратника по партії й подав позов до суду. Адвокат, найнятий Зінченком, справу програв, але завдяки цьому позову став відомим у політичних колах і за кілька місяців по тому, прибившись до Юлії Тимошенко, отримав посвідчення народного депутата. Звали адвоката Андрій Портнов.

Тому нема нічого дивного в тому, що як тільки Порошенко склав президентську присягу, Віктор Медведчук став постійним гостем у Адміністрації Президента України. Учитель і учень разом розробляли «Мирний план Порошенка», разом оголяли кордон перед агресором у червні 2014-го, разом відмовлялись запроваджувати спеціальний правовий режим на окупованих територіях, разом забороняли відкривати українським військам вогонь у відповідь на обстріли з боку противника, разом писали «Мінські угоди» про створення на Сході терористичного анклаву, який мають годувати українські платники податків…

А дурні та наївні нехай торочать про якусь там Партію Регіонів.

Володимир Бойко, antikor.com.ua

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ