За радикала? Яке завдання перед Ляшком стоїть на виборах

0
175
Загрузка...

Український «Жириновський», любитель поїсти чорнозем у Верховній Раді, улюбленець жінок та бабусь, любитель подоїти корів, та просто головний попаДатель в українській політиці Олег Ляшко.

Після опублікування скандального відео у 2010 році, де молодий Ляшко у далекому 1993 році дає покази СБУ про свої «пасивні відносини» з іншим чиновником чоловічої статі, потім відео його однопартійця Мосійчука, де він прямо розповідає про суму хабара, за «вирішення питань», здавалося, що у нормальній країні після такого на політичній кар‘єрі можна ставити хрест, але тільки не в Україні.

Майдан дав новий подих Ляшку та його «Радикальній партії», на останніх виборах президента він зайняв навіть третє місце, адже популістичні гасла на післямайданному просторі заходили виборцям дуже добре.

Але що являє радикал собою сьогодні, з ким працює та на що сподівається? На сьогоднішній день, «Радикальна партія» це така субстанція, яка навряд потоне після наступних парламентських виборів. Адже фінансується радикал зараз одним з олігархів – Ринатом Ахметовим.

Але Ринат Ахметов свою ставку на президентських перегонах все ж робить не на Ляшка, адже розуміє, що це виключно комерційний проект, який може діяти виключно як депутатська група у Верховній Раді. Ахметов робить ставку на чинного президента Петра Порошенка, адже він зрозумів, що після схеми «Роттердам+» з Порошенком можна працювати і надалі.

Ляшко зараз виступає як опозиціонер чинній владі, чим відбирає певні % у головного конкурента Петра Олексійовича, Юлії Тимошенко. Про радикалів зараз в Україні згадують в контексті виграшу суду Мосійчуком по справі відсторонення від своїх обов‘язків Уляни Супрун. На цьому банальному прикладі, можна і довести всю «популістичність» та продажність радикалів у Верховній Раді.

Повернемось трохи назад у часі, та пригадаємо, як Ляшко з трибуни Ради викрикував, що нова медична реформа – це знищення медицини на селі, з цією тезою він обійшов усі можливі ефіри на телеканалах та витиснув максимум піару, скільки можна було тоді цього зробити. Ніби й справа проти Супрун виглядає на цьому фоні досить логічною, якби не саме голосування в Раді за цю медичну реформу, яку «Радикальна партія» підтримала у повному складі. То виходить з трибуни кричимо, а на ділі голосуємо, це і показує всю сутність цього персонажа, який досить професійно грає свою роль в українській політиці.

Соціологічні опитування не дають навіть найменших шансів Олегу Валерійовичу сподіватись на перемогу, чи навіть наближення до топ-3 у президентських перегонах. Тому хто заплатить, ту пісню і співатиме. З великою вірогідністю, можна стверджувати, що найепатажніший політик України з великою вірогідністю залишиться і після парламентських виборів у Верховній Раді, де і далі буде торгувати голосами своєї «опозиційної» депутатської групи.

Ярослав ВЕЛИЧКО

***

Позиція авторів не обов’язково збігається з позицією редакції fakty.cv.ua (ІА «Чернівці-Інфо»). Згадані в матеріалах фізичні та юридичні особи можуть висловлювати свою позицію щодо тих чи інших подій, фактів, або особистостей – в коментарях нижче, або надіславши свої матеріали на fakty.cv@gmail.com

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ