Президентський «спортивний» законопроект не підтримав… і син Порошенка…

0
353
Загрузка...

Проект Закону про приєднання України до Розширеної часткової угоди про спорт (EPAS) (№0205), який розглядався у Верховній Раді 16.01.2019 р., на жаль, не отримав необхідної підтримки від депутатів і не був ухвалений… За внесений президентом Петром Порошенком законопроект не голосував навіть його старший син-нардеп Олексій Порошенко…

На це звернули увагу на сайті SportBuk.com, де є і інформація про те, як голосували за цей законопроект буковинські нардепи.

Цікаво, що Резолюцію CM/Res (2010)11 Комітету Міністрів Ради Європи про підтвердження укладення Розширеної часткової угоди про спорт (EPAS)  підтримала навіть Росія (в числі 33 країн), а український парламент чомусь відповідний законопроект «прокотила»…

Сам текст Розширеної часткової угоди про спорт (EPAS) дивіться нижче.

Тут до вашої уваги інформація про те, як голосували буковинські нардепи за цей законопроект, і виступ Івана Рибака, який з трибуни Верховної Ради згадав Івана Гешка та ще ряд знаних земляків-спортсменів і закликав підтримати цей законопроект:

«Іван Гешко, Валерій Чоботар, Юрій Томюк, Іван Кожокарь, Наталія Лупу, Лідія Січенікова, Руслана Цихоцька, В’ячеслав Антонюк, Олександр Вишняк, Степан Грекул, Тетяна Дорохова, Еміль Ібрагімов, Вадим Клим, Павло Лукан – це прізвища відомих спортсменів Чернівецької області. І таких прізвищ було б набагато більше, якщо б держава частіше сприяла розвитку спорту в Україні. Тепер ми маємо шанс це зробити.

Тому сьогодні на ранковому засіданні ВР закликав колег підтримати Законопроект про приєднання України до розширеної часткової угоди про спорт (EPAS), від якої напряму залежать стандарти розвитку українського спорту. За період роботи Верховної Ради восьмого скликання багатьом народним депутатам вдавалося привернути увагу Уряду до потреби створення якісних умов для занять спортом молодого покоління українців. Це дало результати. На місцях будуються і реконструюються футбольні поля та стадіони, встановлюються спортивні майданчики, відновлюються спортзали при навчальних закладах, відкриваються нові басейни у школах, вишах, навіть районах.

Зокрема, ще у минулому році у Чернівецькій області ми розпочали капітальний ремонт шкільного басейну у селі Шипинці, що на Кіцманщині, тож незабаром найменші мешканці району зможуть займатися плаванням у сучасних та комфортних умовах. Крім цього, з державного бюджету виділено кошти на розробку проектно-кошторисної документації для будівництва басейну у м. Вижниця. Окремо кошти спрямовано на міні-футбольні поля у м. Кіцмань та смт Лужани Кіцманського району, а також у с. Іспас Вижницького району. Також проводиться капітальний ремонт стадіону «Карпати» ім. А. Гусіна у смт Путила. У школах села Драчинці Кіцманського району та села Підзахаричі Путильського району проведено капітальний ремонт спортивних залів. У навчальних закладах Кіцманського, Путильського, Сторожинецького та Вижницького районів придбано спортивне обладнання та інвентар, а також встановлено спортивні та ігрові майданчики. І це тільки частина того, що вже вдалося зробити для фізичного виховання дітей на Буковині. Але далеко ще не все, що потрібно.

На жаль, у багатьох школах нашої держави взагалі відсутні приміщення для занять учнів спортом. І на всі ці потреби необхідне фінансування. Уряд намагається закривати ці діри, незважаючи на іншу соціальну проблематику, і тут дуже би не завадила грантова допомога наших європейських партнерів.

Тому дуже шкода, що сьогодні у залі засідань не вистачило необхідної кількості голосів для підтримки Законопроекту № 0205, який спрямовано на поліпшення міжурядового співробітництва в сфері фізичної культури і спорту в рамках Ради Європи, а також є подальшим кроком у напрямку європейської інтеграції. Це свідчить про те, що цілі галузі українського спорту залишаються закритим акціонерним товариством зі своїми вузькими інтересами.

Переконаний, потрібно негайно повернутися до повторного розгляду цього принципового питання, за яким, окрім усього, розвиток дитячого та юнацького спорту».

***

Ось як голосували за цей законопроект буковинські (або пов’язані з Буковиною) нардепи: ЗА – Вадим Денисенко (навчався в Чернівецькому національному університеті), Віктор Король, Марія Матіос, Богдан Онуфрик, Іван Рибак, Роман Романюк (народився на Буковині, навчиався в університеті у Києві, де і «осів»), Сергій Рудик (обраний у 198 одномандатному окрузі Черкаської області від партії ВО «Свобода»), Владислав Севрюков, Григорій Тіміш (БПП), Максим Бурбак, Михайло Гаврилюк (обраний у київському виборчому окрузі №95), Олександр Дроздик, Андрій Іванчук (навчався у ЧНУ, працював у Чернівцях), Микола Федорук (Народний фронт), Павло Кишкар (позафракційний, служив на офіцерських посадах у Чернівцях); ПРОТИ – Іван Мирний, Михайло Папієв (Опозиційний блок), ВІДСУТНЯ – Оксана Продан (БПП).

Нардепи (фракції) розгляд
за скороченою
процедурою (83 ЗА)
в цілому
(190 ЗА)
повернення
до розгляду
(187 ЗА)
повернення
до розгляду
(183 ЗА)
БПП
Вадим Денисенко не голосував не голосував не голосував не голосував
Віктор Король за відсутній відсутній відсутній
Марія Матіос не голосувала не голосувала не голосувала не голосувала
Богдан Онуфрик за за за за
Оксана Продан не голосувала не голосувала не голосувала не голосувала
Іван Рибак не голосував за за за
Роман Романюк за за за за
Сергій Рудик відсутній за за за
Владислав Севрюков за за за за
Григорій Тіміш не голосував за за за
Народний фронт
Максим Бурбак не голосував за за за
Михайло Гаврилюк за за за за
Олександр Дроздик відсутній відсутній відсутній відсутній
Андрій Іванчук не голосував не голосував не голосував не голосував
Микола Федорук за не голосував за за
Опозиційний блок
Іван Мирний проти за не голосував утримався
Михайло Папієв не голосував за не голосував утримався
Позафракційний
Павло Кишкар за за за за

***

Цікаво, що за законопроект, який вніс президент Петро Порошенко, його фракція не додала 62 голоси (41 не голосував, 21 відсутні), не голосував навіть його старший син-нардеп Олексій Порошенко… Не складно порахувати, що якби за законопроект Порошенка проголосували би навіть присутні у ВР члени його фракції, які чомусь не голосували, було би 131 голос і рішення ухвалили би…

Оксана Продан в коментарі fakty.cv.ua пояснила, що просто не було депутатів у залі…

fakty.cv.ua

***

Повний текст документу можна подивитися тут:

 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ