Завод оборонного призначення із секретним режимом у Чернівцях

0
1336
Загрузка...

Сьогодні у мережі Facebook молодіжний активіст міста Чернівці, Ярослав Величко опублікував новину, що у Чернівцях виготовляють товари військового призначення для подальшого їх продажу в інші країни, в тому ж числі країні-агресору Росії, власники заводу доречі є громадянами Російської Федерації.

Ярослав зазначив, що у час військового стану такі дії є неприпустимими для нашої держави: “ЗАВОД ОБОРОННОГО ПРИЗНАЧЕННЯ З СЕКРЕТНИМ РЕЖИМОМ У ЧЕРНІВЦЯХ

Сьогодні мені стало відомо, що з Чернівців вивозять вироби військового та подвійного призначення до Китаю та інших країн.
Найбільш вражаючим фактом є те, що основними власниками цього заводу є громадяни Російської федерації. (фото 1)

Перший тривожний дзвоник пролунав у травні 2016 року, коли якась особа, незаконно, без дозволу Державної служби експертного контролю отримав від невстановлених представників ТДВ “Завод Кварц” товари військового призначення, які хотів вивезти через аеропорт Бориспіль за межі України, оминувши державний експортний контроль. (фото 2)

Вже у жовтні цього року, у Шевченківському районному суді міста Чернівці, пролунав вирок по цій справі, який особисто мене обурює.
Адміністративне правопорушення?
Посадова особа, на яку було покладено обов’язки щодо забезпечення режиму секретності в обсязі керівника режимно-секретного органу в “Завод Кварц” допустив порушення законодавства у сфері охорони державної таємниці. Також вказано, що це повторне порушення на протязі одного року, з чого можемо зробити висновок, що контрабанду ганяють в інші країни регулярно. За це, посадовець сплатив усього 510 гривень, так, саме гривень, навіть не тисяч, навіть не кримінальне правопорушення. (фото 3)

Отже, які маємо висновки. У Чернівцях основними власниками заводу є громадяни РФ, завод має статус секретності та регулярно ганяє контрабанду товарів військового призначення до інших країн, в тому ж числі РФ.
І це такий у нас військовий стан в країні?

Код ЄДРПОУ заводу – 14314676
Посилання на рішення судів:
http://reyestr.court.gov.ua/Review/62317155
http://reyestr.court.gov.ua/Review/77227710

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ