Чернівецький нардеп: Головна подія 2018-го – створення Православної Церкви України

0
128
Загрузка...

24% громадян України вважають головною подією 2018-го року в нашій країні – надання Томосу про автокефалію.

Про це, підбиваючи підсумки року, повідомив чернівецький народний депутат України Сергій Рудик:

«Головна подія 2018-го – Об‘єднавчий Собор і створення Православної Церкви України!!!

Сьогодні було оприлюднено дані фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва і Центру Разумкова. 24% наших співгромадян вважають подією №1 року – надання Україні Томосу про автокефалію!

Коли 10 років тому я отримав благословення від Вселенського Патріарха Варфоломія, навіть уявити собі не міг, які зміни відбудуться в моєму житті: що буду будівничим Храму Покрови Пресвятої Богородиці у Кам’янці, а згодом і учасником чину його освячення Патріархом Філаретом; що будуватиму перший у Смілі храм Православної церкви Київського патріархату і з благословення Його Святості допомагатиму у будівництві інших українських святинь, які знаходяться в межах мого 198 виборчого округу. А про те, що ще й голосуватиму за створення Помісної православної церкви, обрання її Предстоятеля й взагалі мріяти не міг. Але з Божої волі це все сталося. Господь з Україною! Віримо в Його милість!
Перемога буде за нами!!!»

Нагадаємо, не так давно великий акцент на цій події зробив депутат Чернівецької міської ради Валерій Чинуш (Рідне місто), який з сесійної трибуни заявив, що «за церкву, за віру православну повинні саме йому, Петрові Порошенкові, подякувати і низько вклонитися».

***

Валерій Чинуш: за церкву Порошенкові маємо низько вклонитися (відео)

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ