Валерій Чинуш: за церкву Порошенкові маємо низько вклонитися (відео)

0
4583
Загрузка...

На початку сесії Чернівецької міської ради 20.12.2018 р. із, можливо, для декого не дуже очікуваною і досить емоційною заявою виступив депутат з фракції «Рідне місто» Валерій Чинуш, який, можна сказати, переступив через можливі політичні амбіції і закликав подякувати чинному Президенту Петру Порошенку.

Хоча якщо врахувати, що до цієї каденції Валерій Чинуш тривалий час був так чи інакше в команді з Порошенком, плюс взяти до уваги його особисті переконання і позицію щодо православної церкви в Україні (а Валерій Миколайович це ніби й не приховував), то ця заява є цілком логічною:

«В цій залі часто бували сварки. Ми говорили один одному неприємні слова, ображали один одного. А сьогодні чи не вперше я хочу поділитися з вами великою радістю. Україна стала повністю незалежною. І це відбулося минулої суботи, коли всі православні церкви об’єдналися в єдину Помісну українську церкву. Така подія має вагу Незалежності.

Нам Бог відвів прожити нелегкі, але щасливі роки. На наших очах і з нашою участю творилася велика Українська держава, з сильною нацією, мудрими керівниками і високодуховною церквою.

Скільки б ми не критикували Президента, скільки б йому не докоряли за те, що не все у нас так, як би хотілося, – і ціни високі, і життя важке. Але за церкву, за віру православну повинні саме йому, Петрові Порошенкові, подякувати і низько вклонитися. Це його велика заслуга в тому, що ми маємо незалежну церкву.

Ми ще самі не можемо оцінити, що сталося в Україні. Сподіваємось, що це оцінять наші онуки і правнуки, наші нащадки. І по-справжньому будуть нам заздрити за ті випробування, які ми долали. Бо всі долучилися до того, аби створити в Україні єдину Церкву. І Бог нам у цьому допомагав.

Напередодні Різдва Христового ми маємо велику Божу благодать. Тож не скупімося на добрі слова один одному, прощаймо провини наші, не пам’ятаймо лиха і допомагаймо ближнім усім, чим можемо. Радіймо нашій Незалежності, цінуймо і свято бережімо дану Богом, православну віру і Українську державу! Допомагаймо владі і людям, шануймо Президента і низько вклоняймося воїнам-героям, які боронять нашу Вітчизну! Любімо Україну і націю! Щиро молімося Богові за велику Благодать – єдину Помісну українську церкву.

Слава Україні! Слава нації!»

***

Повні матеріали сесії 20.12.2018 р. можна подивитися тут:

***

***

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ