Чернівчанка вже поплатилась за критику міської влади на сесії… (відео)

0
253
Єлизавета Дзюбак
Загрузка...

Дівчина, яка трохи порушила «владний сценарій» під час сесії міської ради 31.05.2018 р. (на якій мали розглядати питання можливого дострокового усунення мера Олексія Каспрука з посади) і насмілилась висловити критичні зауваження щодо роботи міської влади, вже поплатилась за це.

Студентка Єлизавета Дзюбак, на відміну від інших «планових» виступаючих (які на диво в унісон критикували «неправильних» депутатів і хвалили «найкращого у світі» мера), почала реалістично звертати увагу на наявні проблеми в місті. Але її тут же почали перебивати невдоволеним гулом у виконанні «фан-групи мера». А потім і сам Олексій Каспрук приєднався до цього процесу. Натякнувши на те, що її позиція зрозуміла, враховуючи позицію батька – одного з «проблемних перевізників» Віталія Дзюбака. І зауваживши, що їй, мовляв, слід менше дивитися «Чернівецький промінь»:) (можливо, варто взагалі всі телеканали в Чернівцях заборонити, крім ТВА, і тоді у всіх чернівчан буде правильне сприйняття реалій?:) І в холодильники не заглядати бажано, на стан доріг та інші проблеми не звертати увагу, тоді все буде добре).

За те, що посміла критикувати міську владу, Єлизавета Дзюбак була виключена з громадської організації, про що вона сама повідомила на своїй сторінці у Facebook (додавши враження від цих подій та роздуми щодо перспектив):

«Сьогодні вперше побувала на засіданні Чернівецької міської ради. Я хотіла щиро поділитися своїми враженнями про стан міста, тому що мені довелося бачити інші міста, такі як Львів, Київ, Ужгород та інші. Мене болить душа, коли я вертаюсь у Чернівці і бачу його сірість та убогість, не дивлячись на те, що не так давно воно було процвітаючим.

Я не готувала промову, але коли я вперше в свої неповних 19 років вийшла на трибуну і почала висловлювати свою думку, «дорослі дяді» накинулись на мене з улюлюканнями, злобою та виясненням моєї родословної та оцінкою моїх батьків. Мене не цікавило хто був вірною слугою комуністичної партії чи прихильниками УПА, я хотіла виключно поділитись своїм враженням та переживаннями за своє місто. Не вийшло. Я навіть не ображаюсь на тих бабусь і дідусів, які були присутні в залі, і яким колись обіцяли, що вони будуть жити при комунізмі, а я намагалася донести, що його вже немає і не буде.

Я зрозуміла що таке демократія та плюралізм думок по-чернівецьки. Я все таки хотіла запропонувати владі нашого міста провести дискусію зі студентами нашого факультету на рахунок стратегії збору переробки сміття на основі діючого з 1 січня 2018 року закону, про який у Чернівцях ніхто навіть не згадує, але не встигла.

Я не знаю і знати не хочу політичні баталії і війни, проте після мого виступу сьогодні ж мені приписали політику та «попросили» вийти з громадської організації. Сьогодні я на власному досвіді відчула, що творення демократичного суспільства та цвітучої України в кращому випадку вистачить і на моє покоління».

Саму організацію Єлизавета з етичних міркувань називати не хоче. І до тієї проблеми, яку хотіла підняти на сесії, обіцяє ще повернутися.

Ось така у нас «демократична влада», яка не терпить ніяких проявів відхилення від владної позиції, що має визнаватися єдиною вірною, «істиною в останній інстанції» і такою, що не можна ставити під сумнів, бо це в наш час вважається «проявом ворожості»…

Ось її виступ (початок – 2:16.23):

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ