Микола Альбота (перевізник): З нашим мером домовитися неможливо (відео)

1
712
Микола Альбота
Загрузка...

Голова Асоціації перевізників Чернівців Микола Альбота під час зустрічі з керівництвом міста у Ратуші 18.05.2018 р. щодо проблем, пов’язаних із страйком перевізників, заявив, що з нашим мером (Олексієм Каспруком) домовитися неможливо.

«Шановні чернівчани, з нашим мером домовитися не-мо-жли-во», – зазначив МИкола Альбота під кінець зустрічі у Ратуші.

На думку Миколи Тарасовича, Олексій Павлович не розуміє, що за тарифу 4 грн. транспорті підприємства не можуть перевозити пасажирів, оскільки цей тариф сьогодні є неадкеватним (заниженим).

Також Микола Альбота запропонував, щоби автобуси вийшли на маршрути, але перевозили вже за тарифом 5 грн., на що Олексій Каспрук зауважив, що в такому разі він звертатиметься до правоохоронців, і закликає чернівчан бойкотувати таку «самодіяльність» з боку перевізників.

Микола Тарасович повідомив, що за дні цього страйку ніхто з владних кабінетів не телефонував, тобто не намагались якось обговорювати вихід з ситуації. І нагадав, що перевізники неодноразово пропонували меру пошук компромісу, 29 березня 2018 р. письмово повідомив міськраду про те, що перевізники доведені до межі і треба піднімати тариф.

Олексій Каспрук на ці закиди відповів, зазначивши, що все не зовсім так.

Мер запропонував перевізникам повернути автобуси на маршрути, день-два нормально здійснювати свої договірні обов’язки, після чого він обіцяв зібрати виконком і обговорити питання щодо підняття тарифу. І дав слово мера, що так зробить, якщо перевізники приймуть цю пропозицію.

Висловивши умови, на яких, він готовий продовжити діалог з перевізниками, Олексій Каспрук попрощався, і далі з перевізниками залишився спілкуватися секретар міськради Василь Продан. Він, можна сказати, «провокаційно» зазначив, що було б цікаво побачити, чи чернівчани підтримали би заклик мера бойкотувати самовільне підняття перевізниками тарифу за проїзд до 5-ти грн. Також Василь Сафронович зазначив, що виконком може вести заступник міського голови, і сказав, що спробує зв’язатися і поспілкуватися на тему таких перспектив з Володимиром Середюком.

Оскільки Василь Продан ближчий до «гіркого досвіду» перевізників, він більше схильний в цій ситуації підтримати перевізників і все-таки піти на підняття тарифу на проїзд у маршрутках. Головна проблема, що перевізники не можуть прозоро показати, чому і до якої суми варто підняти тариф…

Олексій Каспрук зауважив, що є міста, в яких за тарифу 4 грн. маршрутки працюють добре і здійснюють перевезення пасажирів чітко за графіком. Вланикам автобусів, які готові возити пасажирів на теперішніх умовах за окремими умовами (з ЧТУ) мер запропонував звертатися в тролейбусне управління.

Отож, поки що ні до чого конкретно не домовились. Чи хтось з перевізників поверне автобуси на маршрути, як запропонував мер, складно сказати. Або, можливо, таки підуть на таку «провокацію», як самовільне підняття тарифу до 5-ти грн.?

Всю зустріч можна подивитися тут:

***

Як вирішити проблему із страйком перевізників у Чернівцях?

Результати

Loading ... Loading ...

***

***

***

 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ