Діти з Чернівців та області можуть безкоштовно обстежити зір

0
659
Фото: meduk.net.ua
Загрузка...

Сучасні апарати для лікування та визначення різних хвороб очей закупили для чернівецької лікарні.

Шість сучасних апаратів закупили для відділення комунальної міської установи «Міська клінічна лікарня №2». Зокрема, дві «Радуги», три макулостимулятори «МКС-Ц» та один авторефрактометр «Huvits».

Апарат «Радуга» призначений  для лікування спазмів очей, якщо вони чітко не бачать предметів на різній відстані. Він дає змогу досягти максимального підвищення гостроти зору при усіх видах амбліопії, коли одне око «відмовляється» бачити, короткозорості, патологічних станах сітківки та зорового нерву. Макулостимулятор допомагає тренувати м’язи ока при косоокості. Авторефрактометр допомагає визначити рефракцію ока, тобто вказати на короткозорість, далекозорість, косоокість чи інші патологічні хвороби.

Завідувач відділення Тамара Сливка розповіла «Твоє місто. Чернівці», як придбані апарати допомогли покращити роботу медиків.

«Апарат «Радуга» та макулостимулятор ми використовуємо безпосередньо під час процедурних вправ, а авторвторефрактометр дозволяє за лічені хвилини визначити рефракцію та виписати надточні окуляри. Він є дуже важливим для нашої роботи. Скажімо, це як порівняти радянську рахівницю з калькулятором. На цьому обладнанні можна перевірити дітей від трьох років», – говорить Тамара Іванівна.

За її словами, щороку у лікарні обстежується та лікується 1500 дітей з міста та області. З початку 2018 року на нових апаратах обстежилося близько 200 дітей. Обстеження є безкоштовним.

Хто може пройти обстеження:

  • діти з Чернівців та Чернівецької області віком від трьох до 18 років.

Довідка

Сучасну техніку у відділення комунальної міської установи «Міська клінічна лікарня №2» закупили за кошти, які зібрали волонтери під час благодійної акції «Серце до серця». У Чернівецькій області волонтери цього Фонду активні уже шість років. Цьогоріч благодійникам вдалося зібрати 200 тисяч гривень.

Христина Тимофійчук, che.tvoemisto.tv

А у 2018 році, як зазначила координатор Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» Анна Рибарчук, акція відбуватиметься 2-22 квітня під назвою «Почуй світ» і головною темою благодійності буде питання проблем лікування дітей з вадами слуху. З приводу підтримки проекту звертайтесь до Anna Rybarchuk.

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ