Треба підтримати чернівецького кіборга, якого судять за протидію лісокрадам

0
860
Валерій Краснян (Кібокрг "Барс")
Загрузка...

У середу, 14.02.18, у селищі Глибока Чернівецької області відбудеться суд над чернівецьким добровольцем, кіборгом Донецького аеропорту, командиром 2-ї штурмової роти 5-го батальйону УДА  Валерієм Красняном.

Два роки тому доброволець з побратимами в Глибоцькому районі Чернівецької області зупинив лісокрадів, що намагалися на вантажівці «Урал» вивести з лісу без належних документів партію каліброваного дуба. Проти Валерія тоді розпочали карне провадження за статтею 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю).

Всі ці два роки справа не розглядалась, оскільки доказів вини Валерія не було. Більше того, матеріали справи зокрема протоколи про вилучення незаконно зрубаної деревини безслідно зникли.  Однак, нещодавно справа отрималановий виток. Валерію стало відомо про чергові злочинні оборудки з лісом. Він повідомив про це Народних депутатів України, обласну владу, НАБУ та НАЗК. Така активність  добровольця вочевидь не сподобалася покровителям незаконних вирубок і справу дворічної давнини знову  піднімають «нагора».

«Слідчий вже три дні уникає передачі матеріалів клопотання про обрання запобіжного заходу. Саму ж справу поновили, коли Барс знову почав висвітлювати махінації з крадіжкою лісу, що покриваються чиновникам  силових відомств області», – зазначив у коментарі Віталій Коломієць, адвокат Валерія Красняна.

«Відновилися гектари суцільних рубок  нашого Сторожинецького лісу, так званої «Червоної діброви». Це своєрідний заповідник Там в 1500-их роках було розбите польське військо. Тепер цей ліс вирішили вирубати. Курують цим всім чиновники з облдержадміністрації та місцевої прокуратури. Зараз я є радником губернатора з питань  АТО. Відтак мої звернення мають певний резонанс. Напевно, мене вирішили усунути з цієї посади та засудити, аби закрити мені рота», –  каже  Валерій Краснян.

Про перше судове засідання, яке відбувалося 13 лютого 2018, Валерія не повідомили. Більше того, адвокату «Барса» досі не надано матеріалів справи. Слідчий зі зв’язку зник…

Активісти Національного руху «ДІЯ» закликають громадськість Чернівецької області виступити проти прокурорського свавілля. Суд відбудеться 14 лютого о 9:30 за адресою: смт. Глибока, вул. Борцям за волю України, 2а, Глибоцький районний суд.

Джерело: diya.in.ua

Прохання підтримати Кіборга, хто має таку можливість!

Не забувайте цю вистраждану багатьма життєву мудрість:

«Спочатку вони прийшли за євреями.
Я мовчав, бо я не єврей.

Потім вони прийшли за комуністами.
Я мовчав, бо я не був комуністом.

Потім вони прийшли за профспілковими працівниками.
Я мовчав, бо я не був профспілковим працівником.

Потім вони прийшли за мною.
Але вже не залишилося нікого, хто міг би допомогти мені»…

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ