Активіст і депутат про майнові проблеми в парку “Жовтневий” (відео)

0
239
Загрузка...

Громадський активіст Юрій Воронка та депутат міської ради і правник Наталія Якимчук висловили свою позицію щодо майнових проблем у парку “Жовтневий”.

Наталія Якимчук:

“Я людина з активною громадянською позицією. Очолюю, як відомо, міську організацію політичної сили «БПП «Солідарність», беру участь в низці інших громадських проектів. Тому змушена відреагувати на емоційну реакцію громадського активіста Юрія Воронки, яка підхоплена низкою інтерет ресурсів.
Із захопленням спостерігаю активізацію громадських організацій в напрямку боротьби з явищами незаконної забудови в нашому місті, самовільним захопленням земельних ділянок, пошкодженнями об’єктів історично-культурної спадщини, порушеннями законодавства про публічні закупівлі тощо. Максимально підтримую громадських діячів і за кожної можливої нагоди допомагаю.
При цьому як голова бюджетної комісії та юрист, намагаюся дбати про те, щоб рішення Чернівецької міської ради були законними і приймались з максимальним додержанням інтересів територіальної громади міста Чернівці і не призводили до ситуацій порушення прав власників, житлових прав, прав на одержання соціальної допомоги та інших прав громадян. Слідкую і за тим, щоб не виникало потенційних ризиків необхідності відшкодування за рахунок бюджету міста збитків, які можуть бути завдані поспішними рішеннями міської ради чи діями її посадових осіб.
Щодо ситуації із парком «Жовтневий» зазначу, що насправді рішення Господарського суду Чернівецької області про знесення об’єктів, які розміщені на земельній ділянці, якою на сьогодні користується Смирнова А.Г. вступило в чинність і Чернівецька міська рада може його виконати.
Але в період, коли відбувалась вказана сесія, відбувався судовий розгляд щодо визнання недійсним договору № 70 про співпрацю на предмет розміщення в парку КП «Парк Жовтневий» автодрому для картингів з літнім дитячим майданчиком, колибою та альтанками. За результатами судового розгляду колегією суддів Господарського суду області було прийнято ухвалу, згідно з якою відновлено строк на звернення фізичної особи – підприємця Смирнової А.Г. , прийнято до розгляду скаргу про скасування рішення начальника Чернівецького міського відділу Державної виконавчої служби та було призначено її розгляд на 21 квітня 2017 року. Отже, виконавчі дії та рішення виконавчої служби, що були прийняті в ході виконання рішення Господарського суду Чернівецької області, яке підтверджене в апеляційній інстанції, є предметом оскарження та судового розгляду і це є факт, який і був озвучений мною на черговій сесії Чернівецької міської ради.
Крім того, власник приміщень, які зазначені вище, повідомив бюджетну комісію, що оскаржуватиме судове рішення Господарського суду Чернівецької області, яке пройшло апеляційний розгляд, в касаційній інстанції і в разі знесення його об’єктів ставитиме питання про відшкодування йому за кошт чернівчан, тобто міського бюджету, збитків, які будуть йому завдані такими діями.
Все вказує на те, що таке поспішне знесення приміщень, що розміщені в парку «Жовтневий» по вулиці Воробкевича, які зведені з порушенням законодавства і справді муляють око чернівчанам, може призвести до невтішних наслідків. Моя однозначна позиція правника – слід дочекатися рішення судів, а вже тоді їх виконувати. Ми депутати так само з нетерпінням чекаємо на це. Слід мати витримку, а не шукати ворогів там, де їх немає.

Або як кажуть в народі – сім раз відміряй, а один раз відріж!”

***

Юрій Воронка:

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ