Атаки на Філіпчука – через його міжнародну діяльність… проти Януковича

1
429
Загрузка...

Буковинський дипломат Василь Філіпчук розповів про виявлені нові втрати особистих речей за наслідками «дивного» обшуку в очолюваному ним Міжнародному центрі перспективних досліджень (МЦПД). І пояснив, чому, на його думку, відбуваються ці атаки.

«Непокаране зло повертається. Тільки повертається значно сильнішим, зухвалішим і цинічнішим.
Все більше заглиблююсь у вивчення того, чому відбулась атака на МЦПД 13 квітня – і виявляю за нею тих, хто свого часу влаштували під час Майдану переслідування за мою міжнародну діяльність проти Януковича. Їх ніхто не покарав, вони далі господарі життя – тільки посади вище і поведінка нахабніша. Бо почувають себе вони ще краще, ніж до війни – адже тепер у них є ефективний засіб контролю за суспільством, про який попередні режими могли лише мріяти. Уявіть, щоб у часи Януковича СБУ/ГПУ напало на аналітичний центр чи щоб у часи Кучми почалися наїзди на антикорупційних активістів та неурядові організації!!!… Весь світ, усі посольства б затравили владу за подібні кроки. А зараз відповідь на усі проблеми одна – у нас війна, всюду агенти Путіна…
Маленькі порушення закону, права і Конституції перетворюють країну на територію беззаконня. Призначення генпрокурора з порушенням закону чи точніше модифікація закону під потреби однієї людини стала не прикрим непорозумінням, а підтердженням загальної тенденції беззаконня. Ніхто ГПУ і не планує реформувати – її лише активніше використовують для політичних переслідувань і в особистих інтересах. Колись я наївний під час якогось ефіру звернув увагу пана Луценка на те, що у нас кількість прокурорів на душу населення у сім (!!!) разів більша, ніж у середньому в Європі. В Німеччині, яка значно більша за Україну, їх всього 5 чи 6 тисяч, у нас – більше 20 тисяч! Він почав заперечувати, я показав статистику, Юрій Віталійович задумався… Я справді думав, що люди, які прийшли до влади після стількох смертей на Майдані і війни на сході країни, не можуть правити країною так, як раніше.
Виявляється – можуть. Тільки ще гірше.
Завтра – два тижні з часу дикунської атаки на МЦПД. Зрозумілого пояснення чому це відбулося, ніхто так і не дав. Але щодня хтось через когось передають вітання і натяки, що політична вказівка – знищити. Якщо не вийде посадити, то хоча би репутаційно. Обплювати – а далі нехай виправдовується. Як у історії з моєю статтею декілька місяців тому. У контексті того, що відбувається зараз, починаю усвідомлювати, що все це – від атаки на статтю до атаки на МЦПД – частина одного плану. Мета – дискредитувати будь-кого, хто пропонує життєспроможний варіант припинення війни на сході, відновлення суверенітету над Кримом і врегулювання конфлікту з РФ. Саме це і є найбільшою загрозою тим, хто під прикриттям війни стають новими олігархами.
Цікаво, що саму статтю прочитали менше 5 тисяч людей – текст великий, писався для тих, хто вміє думати, аналізувати, порівнювати альтернативи і робити висновки. Ті, хто читали саму статтю, чудово усвідомлюють, що запропонований план – життєспроможний (і поки що єдиний…) варіант відновлення суверенітету над кордонами країни 1991 року – і саме це там пропонується як головна мета країни у процесі врегулювання конфлікту. Але очевидно спеціально декілька писак описали мою статтю у припадку істерики, змішавши ненависть і брехню – і створивши чудовий грунт для нинішніх атак. “Ви пропонуєте відмовитись від Криму”, каже один з прокурорів під час обшуку. “Абсурд, – відповідаю, – якраз навпаки, я пропоную відновити суверенітет над Кримом і описую конкретний шлях як це зробити”. Прокурор здивовано дивиться у відповідь: “А я читав в УП, що пропонуєте відмовитись”. “А може ви б краще мою статтю прочитали і потім двері аналітичного центру ламали?”. Але напружений погляд силовика показує, що йому все рівно, що у моїй статті – у нього команда і він буде її виконувати…
Що ж, наша країна – це сукупність зусиль нас усіх по її побудові – чи її руйнуванню. Є варіант відбудувати країну, де за 20 років знову житиме 50 млн. успішних людей у мирі, добробуті і безпеці. А є варіант – мати територію беззаконня, конфліктів, бідноти і безнадії, де залишатимуться 30 млн. –
в основному пенсіонерів і тих, хто отримуватимуть перекази трудових мігрантів. Ну і ще армія силовиків, які пробуватимуть зідрати копійки з тих, хто ще тут залишився.
Дії кожного з нас ведуть країну у тому чи іншому напрямі. Подумайте про це, шановні генеральні і просто прокурори…», – написав на своїй сторінці у Facebook Василь Філіпчук.

А ось що він написав про відібрані особисті речі:

«Сьогодні виявив, що окрім комп’ютера і інших особистих речей представники ГПУ під час обшуку в МЦПД забрали у мене важливий особистий документ, відсутність якого створює серйозні проблеми. Документ абсолютно безкорисний для них, але дуже важливий для мене. Відновлення якого, звичайно, можливе, але займе дуже багато часу і коштів. Уявляю, як сидить якесь… у кріслі, вертить цю пластикову картку в руках, дивиться на неї і чекає, коли хтось до нього прийде, стане на коліна і тремтячим голосом скаже “віддайте будь ласка, це не ваше і вам взагалі нідочого, але це дуже важливе для мене…”. І воно, поколупавшись пальцем у носі, можливо поверне…
Юрій Луценко – не бридко від того, яку структуру Ви уособлюєте? Не здатні придумати шляхи повернення Криму – то по дрібному – чужі документи підхоплюєте? Навчилися у попередників?»

***

***

***

***

***

***

Обшук у Філіпчука: Українська влада проти врегулювання конфлікту на Донбасі?!

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ