Офшори, рахунки і вілли: Наливайченко назвав трійку топ-корупціонерів (відео)

1
170
Загрузка...

Громадсько-політичний рух “Справедливість” зібрав і приніс до Адміністрації Президента триста томів заяв людей, які постраждали від “офшорників” при владі. 

Про це розповів лідер Руху “Справедливість”, екс-голова СБУ Валентин Наливайченко у програмі “Про
політику” з Сергієм Руденком в ефірі каналу Еспресо.TV.

“Ми (Рух “Справедливість”) принесли тисячі документів від простих українців до президента з вимогою відновити справедливість і nalyvaychenko-dokumenty-ofshory-1-161118покарати корупціонерів. Ми змусили через суд прокуратуру Києва порушити провадження проти народного депутата Ігора Кононенка з фракції БПП – найближчого друга президента. У нього до цього часу офшори, іспанські вілли і незаконні рахунки. Це корупція, відмивання грошей. І такі корупціонери через свої офшори обкрадають кожного українця”, – розповів Наливайченко.

Політик прояснив мету акції, яка називалася «Вимагаємо покарання!», а це означає, що кара має бути реальною. І не за рік-два, як обіцяний візовий режим, а тут і зараз. «Ми пройшли через всі огорожі та паркани, які влада з переляку виставила. Зайшли в Адміністрацію Президента і зареєстрували кожну вимогу, а їх – тисячі», – розказав лідер Руху «Справедливість».

Також у списку корупціонерів, на його думку, глава Нацбанку Валерія Гонтарева, яка має рахунки на Віргінських островах, а її поплічники – на території США. Третій – це народний депутат від фракції “Блок Петра Порошенка” Олександр Грановський.

За словами Валентина Наливайченка, міжнародне товариство, а особливо журналісти-розслідувачі документів Panama Papers також мають питання і до Петра Порошенка. “До президента є питання у міжнародного товариства, зокрема про сліпий траст. Чому до цього часу немає пояснення і нічого не розкрито?” – підсумував Наливайченко

***

Україні потрібен свій власний план і стратегія повернення анексованих і тимчасово окупованих територій

Так прокоментував інформацію про запропонований американськими юристами-міжнародниками новообраному президенту США Дональду Трампу проект стратегії врегулювання конфлікту в нашій країні лідер Руху “Справедливість” Валентин Наливайченко.

“Не раз з’являлися сценарії врегулювання ситуації в АРК, в Донецькій та Луганській областях України. В таких сценаріях багато чого було, але не було головного – наших національних інтересів. Тому що наші національні інтереси, по-перше, не сформульовані владою, а по-друге, – не захищаються принципово перед усіма сторонами. А це – пряма відповідальність українського президента і уряду”, – наголошує В. Наливайченко.

“Україна має всі підстави та докази російської агресії, щоб нав’язувати власний порядок дениий, наш інтерес має домінувати, бо мова йде про наших людей і нашу територію”, – вважає він.

Нагадаємо, що стратегія опублікована в The National Interest. Її автори – американські юристи-міжнародники – пропонують визнати Крим територією Росії, а Донбас має отримати status quo (стратегія тут: http://nationalinterest.org/blog/the-skeptics/3-step-strategy-trump-ukraine-18403?platform=hootsuite)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ