Міськрада хоче заслухати поліцію щодо Білика і… взяти на себе функції міністерства

0
186
Загрузка...

Під час продовження 12 сесії Чернівецької міської ради VІІ скликання 2.09.16 продовжили розгляд планових питань порядку денного і не лише.

 

Депутати, зокрема, обговорили проблему з класом, який збирались закрити у ЗОШ №33. Після того, як батьки підняли галас, той 10 клас таки відкрити і 17 учнів продовжили навчання у рідній школі. Раніше в міському управлінні освіти вирішили не відкривати класи з кількістю учнів менше 25-ти. Але так сталось, що учні та батьки «проблемного класу» 33 школи цю інформацію дізнались лише напередодні 1 вересня, от і піднявся скандал…

Депутати більшістю голосів підтримали пропозицію запросити і заслухати правоохоронців щодо депутата Ростислава Білика, який підозрювався в організації підкупу виборців на місцевих виборах 2015 р. і з якого, як стало відомо, тепер офіційно зняли ці підозри.

Не обійшлося і без «курйозних» рішень. Депутат від «Народного контролю» Ігор Наконечний, який є заслуженим тренером України з панкратіону, пролобіював і переконав колег підтримати рішення щодо виділення обласній федерації панкратіону 150 тис. грн. (просив 250 тис.) для… поїздки чернівецьких спортсменів на чемпіонат світу з панкратіону. Це при тому, що на чемпіонати Європи та світу збірну України має відряджати профільне міністерство або відповідна федерація, а місцеві органи влади і самоврядування навіть повноважень таких не мають. Не кажучи вже про те, що це не вписується у логіку виділення коштів на спорт відповідно до принципів пріоритетності – панкратіон не входить не лише до програми Олімпійських ігор, а й до програми Всесвітніх ігор серед неолімпійських видів спорту (головні змагання для неолімпійських видів, які також проводяться раз в чотири роки). Дивно, що депутати, не порадившись з фахівцями, поспіхом підтримали лобістську пропозицію Наконечного… Тепер, аби бути послідовними, треба буде виділити по пару мільйонів місцевим федераціям з тих олімпійських видів спорту, чиї представники захищали честь Чернівців, області та України на Олімпійських іграх, потім іншим пріоритетним олімпійським видам спорту, аби якось виправдати, що одразу опустились на рівень панкратіону. Який, звісно, серед буковинських неолімпійських видів спорту є одним з найбагатших на міжнародні успіхи. Щоправда, з цікавим «але».

Після чемпіонату Європи 2016 (10-12 червня, Будапешт, Угорщина) Ігор Наконечний повідомив пресі про 9 буковинців, які стали там чемпіонами і призерами. І ось що ми виявили у протоколах, розміщених на сайті змагань:

один названий Наконечним чемпіон (Черкалюк) там чомусь взагалі не фігурує (!), можливо, неякісно розмістили інформацію на тому сайті, але дивно все одно;

у трьох інших чемпіонів в їх категоріях фігурує лише по одному учаснику або учасниці (!);

у одного срібного призера в категорії було 2 учасника (!);

у двох бронзових призерів в категорії було по 3 учасників;

один наш срібний призер змагався у категорії з 4 учасниками (всі призери, зрозуміло); Чижевський у своїй категорії серед 4 учасників виборов одне «срібло» і одну «бронзу»;

Скидан виборов 1 місце у своїй категорії, випередивши двох суперників (їх було 3, у т.ч. ще 1 з Чернівців, і 1 з Молдови)…

Подивіться протоколи, там немає жодної номінації, в якій фігурувало би більше учасників, ніж було медалей! (У панкратіоні розігруються 2 бронзові медалі за 3-4 місця і по одній срібній та золотій, відповідно, за 2 і 1 місця, тобто в кожній категорії є 4 призових місця). А у більшості категорій учасників було менше, ніж нагород (призових місць)!

Чому ж, цікаво, Ігор Юрійович не розказував на прес-конференціях про ці цікаві «особливості» чемпіонату Європи?.. Наскільки коректно так гучно кричати про ці успіхи, коли, виявляється, ВСІ учасники були «приречені» стати щонайменше призерами, а троє автоматично стали чемпіонами за відсутності суперників взагалі?.. До речі, за традиційними правилами у більшості (або всіх) видів спорту у категоріях, в яких заявлено менше 3 учасників, взагалі-то нагородження не проводиться взагалі… У панкратіоні не так?..

То, може, насправді успіхи не настільки гучні, як їх подає Наконечний?.. Чи, може, ця міжнародна організація, яка об’єднує різні види боротьби, щось переплутала, розмістивши ці протоколи Євро-2016?..

fakty.cv.ua

На Євро-2016 з панкратіону учасників було менше, ніж медалей?!

***

***

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ