Бурбак оббрехав зіркового бігуна Гешка задля політичних дивідендів…

0
1321
Іван Гешко та Максим Бурбак на "Буковинській милі 2009"
Загрузка...

Народний депутат і керівник фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Максим Бурбак публічно приписав зірковому земляку – чемпіону світу з бігу на 1500 м і депутату обласної ради Івану Гешку причетність до завезення львівського сміття до с. Іванківці Кіцманського району, плюс ще й «змінив біографію» титулованого спортсмена, «переселивши» його до цього села.

 

Насправді Іван Гешко народився у Кліводині Кіцманського району, виріс у Кіцмані, а з 2004 року, завдяки, великою мірою, тодішньому меру Чернівців Миколі Федоруку (теперішній соратник Бурбака) офіційно став чернівчанином.

Складно зрозуміти, навіщо Максим Бурбак так активно «шукає ворогів». Він вже своїми некоректними заявами посприяв ускладненню стосунків між фракціями «провладної коаліції» у Чернівецькій міській раді. «Неправильні» і колеги-нардепи, які не розділяють його позицію. В області всі «неслухняні», які відходять від директив Максима Юрійовича, – теж десь в районі «ворогів народу»:)

Але ось для чого було Максиму Бурбаку робити такий некоректний випад в бік популярного спортсмена, який є гордістю Буковини і України?! Ну, якщо відходити від дипломатії, мусимо визнати, що Максим Юрійович за «масштабністю особистості», за значимістю в історії нашої молодої держави, зрештою, – просто «ніхто» на фоні кращого спортсмена України 2006 р., чемпіона Європи та світу Івана Гешка, на честь перемог якого неодноразово грали Гімн і піднімали Прапор України.

Іван Гешко та Максим Бурбак на "Буковинській милі 2009"
Іван Гешко та Максим Бурбак на “Буковинській милі 2009”

Невже забув Максим Бурбак, як «зеленим» ще в політиці керівником міського осередку «Фронту змін», як кажуть, «грівся у променях слави» Івана Гешка на «Буковинській милі» – спільному проекті зіркового бігуна та його спортивного партнера Валерія Чинуша, який, до слова, свого часу підтримав майбутнього спікера і Прем’єра Арсенія Яценюка – теперішнього «боса» Максима Юрійовича…

Якщо ж говорити про це сміття, то, напевно, Бурбаку варто було б визначитися, чи він підтримує рішення соратника – мера Чернівців Олексія Каспрука, який вирішив дозволити львів’янам, які опинились у непростій ситуації, завозити сміття на місцеве сміттєзвалище (тоді нащо «піднімати політичні хвилі» на цій темі в Іванківцях?), чи він проти львівського сміття на Буковині (тоді мав би бути послідовним і розкритикувати публічно і друга-мера)… Хоча про яку послідовність можна говорити, коли на кону «політичні дивіденди», у боротьбі за які, як, певно, вважає Максим Юрійович, всі засоби добрі…

Ось як відреагував на некоректний і брехливий коментар лідера фракції «Народний фронт» у ВР зірковий бігун і керівник фракції Об’єднання «Самопоміч» в обласній раді Іван Гешко:

«Але про все по порядку….
Багато хто за цей тиждень пропіарився на, ніби-то, моїй участі в організації вивозу сміття у с. Іванківці Кіцманського району.
Найбільше мене здивував пост народного депутата України Максима Бурбака.
Дуже прикро, що людина, яка приймає участь у законотворчій діяльності, представляє інтереси великої кількості людей у Верховній Раді України, користується, не побоюсь цього слова, брудними методами, виключно для підняття своїх рейтингів. Напевно, на його округах всі проблеми вже вирішені, якщо він так “завзято” допомагає іншим народним обранцям. Чи то ситуація зі сміттям дає можливість приховати справжні проблеми? Ешелони деревини, контробанда , зубожіння населення та інше, можливо, саме ці проблеми, вирішення яких повинен взяти на себе народний обранець.
Пан Бурбак довго не думав, вирішивши свій пост побудувати на критиці, припущеннях, ні, навіть більше, він перейшов на особистості.
На мою думку, народний депутат України при ніби-то звинуваченнях повинен використовувати факти, а не припущення, як мінімум, діяти такими методами не професійно.
Чи, можливо, це помста за не проголосовані, дуже цікаві Вам, рішення?
В с. Іванківці живуть мудрі та талановиті люди, які можуть розібратися в своїх проблемах без Вашої так званої “допомоги”. Тому, можливо, треба розповісти про завершення Вашої зустрічі з мешканцями Іванківців, вибачте, також вдаюся до слухів, як Ви з тріском тікали разом з охороною.
Напевно нема такого громадянина, працівника, посадовця в нашій області, який не пішов на поводу чи в чомусь не послухав Максима Юрійовича, і зразу отримує від нього лавину образ на свою адресу та на адресу всього свого оточення.
Хочу запевнити, що ні я, ні мої колеги з ПП “Об’єднання”САМОПОМІЧ”, як міста Чернівці, так і області, не заслуговують на вашу критику. Я повторюю в черговий раз, що не є організатором перевезення побутових відходів . Зі свого боку, те, що міська рада Чернівців протягнула руку допомоги місту Львова, я підтримую, як і мої колеги. Все інше це банальна випадковість , та підміна фактів! Я чудово розумію, що окремі політики відчувають конкуренцію, тому діють “брудно” та “банально”. Натомість, ми підтримуємо ідею прозорості та співпраці. В благих цілях готові підтримати будь-яку політичну силу, якщо рішення чи то дії будуть направлені, виключно, на задоволення інтересів громади.
В єдності – сила!!!»

А ось згаданий вище некоректний пост Максима Бурбака, який він розмістив на своїй сторінці у Facebook:

«Дуже цікаво провів неділю. Мене запросила громада села Іванківці Кіцманського району Чернівецької області. Знову ж не мій округ, але завжди радий допомогти моєму колезі нардепу Івану Рибаку (відпочивай та набирайся сил, згодом мене підстрахуєш). Втім, людям байдуже хто з нардепів аби допомога та захист були. Ця ситуація “прославила” це мальовниче село на всю Україну . Тиждень тому невідомі особи вигрузили 4 фури сміття просто в полі на околицях села. Громада обурена, адже підозрює когось з місцевих, які нібито підказали де скинути. На загальних зборах була повна зала, емоції аж зашкалювали, було озвучено багато фактів та версій, часто звучали прізвища односельчан-депутатів з облради та міськради. Валерій Чинуш з бригади Продана з Рідного міста та його родич Брязкало з фракції Самопоміч в міськраді, обласний депутат Іван Гешко з Самопомічі в обласній раді (певно збіг?!). Люди чомусь вважають, що нібито сміття зі Львова і місцеві депутати з Самопомочі пов’язані, що це партійне завдання керівників партії. Кожному депутату від Самопомочі по 100 тон сміття на захоронення на своєму окрузі. Всіляко заспокоював людей, зобов’язався звернутися до Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням взяти розслідування цієї справи та притягнення винних до відповідальності під особистий контроль. До речі, поліція оперативно порушила справу і проводить всі необхідні слідчі дії . Запевнив, що екоцид на Буковині не пройде, незважаючи на місцевих князьків, які намагатимуться все спустити на гальмах. Не вийде, громада вже не вибачить. Я це відчув в залі, прикро, що обранці та мажоритарники місцевого самоврядування не були присутні. Дуже прикро, їх чекали.
P. S. Я порадив сільському голові і громаді звернутись до Чернівецького міського голови Олексія Каспрука з проханням допомогти з утилізацією цих відходів. Думаю і Валерій Чинуш повинен цьому посприяти, адже це його рідне село. В Рідному місті він забороняє допомагати іншим громадам в питанні утилізації відходів. За цю заборону він і голосував цього тижня. Самопоміч натомість залишилась зі сміттям і на полі, і в лавах».

Далі буде?..

fakty.cv.ua

***

***

***

***

Депутати заборонили завозити на чернівецьке сміттєзвалище «чужі» відходи

***

Через гнів людей Бурбак спішно пішов з відкриття пам’ятника Небесній Сотні

***

Ринки Чернівців (серед власників – депутати, родичі Бурбака, і Яценюк теж фігурує)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ