Бурбак і Ко вирішили невідкладно скасувати ввізне мито на вживані авто

1
958
Загрузка...

Про відповідну ініціативу лідера партії «Народний фронт» і Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка повідомив ще один чернівчанин – керівник фракції «НФ» у Верховній Раді Максим Бурбак.

“Ми вирішили невідкладно, в понеділок 11 квітня, внести до Верховної Ради законопроект про скасування ввізного мита на ненові авто. Ця ідея давно обговорювалася в партії, вона дуже актуальна, нема чого далі її відкладати. З цією ініціативою вчора виступив Прем’єр-міністр і лідер партії Арсеній Яценюк” – цитує Максима Бурбака nfront.org.ua.

“Через скасування ввізного мита ми хочемо пожвавити ринок ненових авто і здешевити ці машини. Відтак зробити їх більш доступними й масовими для населення – особливо для малого й середнього бізнесу. Фермерам, власникам малого бізнесу, сфері послуг і просто сім’ям зараз потрібні доступні автомобілі. Автівки, які можна купити й інтенсивно експлуатувати просто зараз. При цьому, нагадаю, до України можна ввозити вживані автомобілі не старші за п’ять років, згідно з угодою про зону вільної торгівлі з ЄС”, – сказав Бурбак.

“Ввезення чи виробництво нових сучасних машин – це добре, добре для всіх. Але в ситуації воюючої країни, з нашим ледь живим банківським сектором, купівля нової автівки стала недоступною розкішшю для більшості українців. Кредитування фактично не існує”, – зазначив він.

Голова фракції “Народний фронт” окремо наголосив на стимулюванні регіонального розвитку, як одному із завдань ініціативи про скасування ввізного мита.

“Окремий аспект проблеми: недорозвиненість громадського й вантажного транспорту на рівні районів і сіл, абсолютна недоступність нових машин для більшості місцевих перевізників. Саме така ситуація, зокрема, в моєму окрузі на Буковині. Відповідно, сподіваємося простимулювати розширення в регіонах так званого aftermarket-бізнесу: мережі постгарантійного нефірмового сервісу, ремонту, торгівлі запчастинами. Нагадаю, що афтермаркет, на відміну від ринку нових авто, – це високонкурентний, високоефективний ринок, на якому домінує малий бізнес, задіяно багато самозайнятих підприємців. Вони забезпечать додаткові надходження до бюджетів. Це буде реальний регіональний розвиток”, – пояснив Максим Бурбак.

Цікаво, наскільки ця ініціатива є реалістичною і чи «народофронтівці» реально та щиро хочуть скасування цього ввізного мита? Або, можливо, це «відволікаючий маневр»?..

fakty.cv.ua

Ставлення до ініціативи щодо скасування ввізного мита на вживані авто

Результати

Loading ... Loading ...

***

Акцент в протестах змістився з «румуномовних» на «проти корупціонера Салагора»

***

Вимоги учасників блокування митниці пообіцяли виконати. Конфлікт вичерпано?

***

У Румунії спроби надати етнічний характер блокуванню митниці назвали провокацією

***

Протести: Дорогу до митного посту в Порубному таки перекрили

***

«Україно-румунських» власників авто пробують штрафувати (відео)

***

«Інформаційна бомба» про подвійне громадянство в обласній раді

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ