Експерти: “Путін блокований силовиками” (відео, версії, хронологія)

0
301
Загрузка...

Росія без Путіна – вже 11 днів. Шанувальники очільника Кремля рахують миті з моменту його зникнення. Путін пропустив підписання договору з Південною Осетією, саміт в Астані та колегію ФСБ, після якої секретар із безпеки Патрушев приголомшив зізнанням, що Росії загрожує повернення найманців-терористів, які воюють у так званих гарячих точках. Кремль пробує зберегти таємницю зникнення шефа. Але його вкотре ловлять на брехні, коли тут видають старі фото і відео за свіжі новини з головного кабінету Росії. Тим часом інтрига розпалилася до температури термоядерного вибуху, здатного підірвати самі основи російської влади.

Версій у ЗМІ та в інтернеті вже десятки:

– у Путіна інсульт; – святкує народження сина з коханкою Кабаєвою у Швейцарії;

– лежить у комі після чергової пластичної операції;

– це просто політичний трюк, аби виявити ворогів;

– і нарешті, державний переворот – таке постійно трапляється в Росії.

Уже навіть є неофіційна дата – 19 березня, коли влада, нібито, перейде до Медведєва. Кремлівські критики зупинилися на одній версії – триває запекла боротьба за вплив між двома таборами – війни та грошей. Російський політолог Дмитро Орешкін певен, що в Путіна і справді проблеми з оточенням. Силовикам потрібна війна, ліберали закликають рятувати гроші.

Найсвіжіша версія – Путін страждає від болів у спині, повідомляє австрійське видання Kurier. В неділю журналісти отримали інформацію про те, що Путін в даний час проходить лікування в австрійського ортопеда. Лікар з Відня сказав виданню, що начебто їздив до Москви, щоб лікувати російського лідера через проблеми зі спиною.
Різні експерти аналізують події які трапились поки “нема” Путіна. Ми спробували зібрати їх до купи:

1.  До Надії Савченко погодилися пустити (вперше!) Українських лікарів;

2. На державних телеканалах Росії з ефіру раптово зникли «Новоросія», ДНР-ЛНР і з’явилися «Луганська та Донецька області»;

3. Почалася «зачистка» когорти «непримиренних» польових командирів в зоні АТО: Мозговий, Павлов, Моторола;

4. У російських ЗМІ загони сепаратистів на Донбасі стали називати «бандформуваннями»;

5. Цікавий «збіг»: саме тоді, коли зник Путін хтось відправив у Крим міністра оборони Шойгу і міністра внутрішніх справ Колокольцева на чолі з величезним делегацією керівників силових структур (цілих 40 осіб), таким чином видаливши їх від тіла шефа.

6. Різні джерела повідомляють, що вбито Віктор Золотова – основного охоронця Путіна, який потенційно мав стати новим головою ФСБ.

Також цікавим є інтерв’ю з Гейдаром Джемалем –  російським ісламським діячем; публіцистом, політичним оглядачем, Головою «Ісламського комітету Росії» наводимо відео досить цікавої версії, авторитетного експерта. Хоча, може на момент перегляду вже буде достовірна інформація про долю російського очільника, та все ж цікава хронологія подій залишиться.

Замість P.S.

Ця історія із «зникненням Путіна» формально «фінішувала» у понеділок, 16.03.15, коли, як повідомляє tsn.ua з посиланням на “РИА Новости”, президент Росії після загадкового 10-денного зникнення у Санкт-Петербурзі зустрівся із главою Киргизії Алмазбеком Атамбаєвим. “Без чуток буде скучно”, – сказав Путін, коментуючи версії про погіршення стану свого здоров’я.
Атамбаєв зі свого боку зазначив, що Путін у відмінній формі, “він не тільки ходить, але і ганяє за кермом”. “Тільки що Володимир Володимирович мене по території катав, сам сидів за кермом. Це щоб не було пліток. Як це говориться по-російськи, не дочекаються “, – підкреслив президент Киргизії.

Чи є це крапкою у цій загадковій історії, чи лише комою, – покаже час…

Олександр Білоус, Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ