Чернівці, другі в Україні отримали 3G від майбутнього “Vodafon”(+фото)

0
1673
Загрузка...

«МТС Україна», яка незабаром стане “Vodafon”, запустила в Чернівцях власну мережу 3G. З 27 жовтня у всіх чернівецьких абонентів з’явилася можливість користуватися мобільним інтернетом на швидкості до 42 Мбіт/с. Завершено масштабне будівництво й технічне тестування, тепер власна мережа «МТС Україна» у Чернівцях протягом тижня буде проходити тонке налаштування в умовах реального навантаження. Після цього мережа буде запущена в повномасштабну експлуатацію – абоненти отримають максимальні швидкості та якість покриття – розповів Сергій Самокрик, заступник генерального директора «МТС Україна», регіон Захід. На зустрічі у Чернівцях  були присутні – генеральний директор «МТС Україна» Олег Проживальський і  технічний директор Андрій Терещук, тобто найвище керівництво компанії. Незважаючи на свій статус, вони без “пафосу”, як це буває у більшості випадків, а невимушено і доступно розповіли про перспективи розвитку компанії, про перехід на нові стандарти “Vodafon”. Так, пан Олег  пояснив, що компанія не просто змінює назву, а вливається у велику родину “Vodafon”, а це означає зміну тарифів, якості послуг, та інше. Коли зайшла мова про те, що “МТС-Україна”, це – “дочка” російської компанії, то досить цікавим було почути, що гроші зароблені в Україні ніколи не йшли в сусідню країну, а вкладались у розвиток на місці, а відповідальність згідно законодавств, відтепер, трьох країн(Україна, Велика Британія, США) та котирування акцій на світових біржах ніколи не дозволить кінцевому власнику(за деякими даними – росіянин Володимир Євтушенков) вчинити якість протиправні дії в Україні і на окупованих територіях, бо почне втрачати гроші від санкцій, а гроші національності не мають.

Щодо користування швидкісним інтернетом, то щоб скористатися послугами 3G, достатньо мати телефон з підтримкою 3G. У меню телефона слід вибрати режим мережі «3G» або автоматичний режим GSM/WCDMA. Також у абонентів має бути активована послуга мобільного інтернету.  Послуга швидкісного мобільного доступу до інтернету дозволяє миттєво відкривати інтернет-сторінки, переглядати потокове відео, користуватися хмарними сервісами зберігання інформації, слухати інтернет-радіо або аудіо-треки з соціальних мереж, швидко завантажувати відео в соціальні мережі прямо з телефону, грати в онлайн-ігри і багато іншого.

Для демонстрації якості 3G в онлайн режимі організатори “ланчу” продемострували і цікавий проект – інноваційний туристичний маршрут «Відкрий для себе Чернівці» відеоекскурсіями.

Наразі туристи та мешканці Чернівців можуть не лише прочитати інформацію про найближчий історичний чи культурний об’єкт – площу, будинок, пам’ятник – на маршруті, а й за допомогою швидкісного мобільного інтернету 3Gпереглянути унікальні відеоекскурсії від відомого чернівчанина Богдана Ластівки. Розпочинає відеоекскурсії та першим вітає туристів міський голова міста Чернівці – Олексій Каспрук.

Візуальним символом інноваційного чернівецького маршруту, який об’єднав 21 найцікавішу пам’ятку багатокультурного міста, є веселий їжачок. Туристичну стежку прокладено вулицями міста за допомогою стрілок та спеціальних табличок з QR-кодами і номерами локацій. Таблички з QR-кодами на маршруті встановлюються безпосередньо біля пам’яток, стрілки вказують шлях до наступної локації. Під час зчитування QR-коду за допомогою смартфона або планшета турист спрямовується на сервер з докладним описом, фото та відео найближчої пам’ятки. 

Як на мене, інформацію про – власників, контракту з “Vodafon”, майном компанії, що лишилась на окупованих територіях (яке просто розікрали місцеві “князьки”у Криму і наплодили своїх “кустарних” мобільних операторів, чи обладнання, що аварійно функціонує на Донбасі, бо доступу туди нема) треба доносити простим споживачам, які вважають МТС-Україна – мобільним оператором агресора і думки мали б змінитись.

Фото: molbuk.ua

ОлександрБілоус,Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ