Нестандартне кіно: соціальне, просто неба і в «Альтернативному кінозалі»

0
420
Загрузка...

У Чернівцях дедалі популярнішими стають не зовсім звичні форми перегляду кінострічок – соціальне кіно, кіно просто неба, в «Альтернативному кінозалі»…

 

Кіно просто неба

У суботу та неділю (19-20.09.15) у Чернівцях відбулась акція на підтримку українського кіно під назвою «Кіно в старому місті». 
У сквері на вулиці Університетській, поряд з пам’ятником Юрію Федьковичу, як повідомляє прес-служба Об’єднання «Самопоміч» Буковина, охочі змогли безкоштовно переглянути український молодіжний містичний трилер «Тіні незабутих предків» (19 вересня) та український історичний драматичний фільм «Поводир» (20 вересня).

Насолодитися чудовим українським кіно продуктом завітали понад 200 чернівчан (яким було запропоновано приносити з собою місця для сидіння – приміром, каремати). Після показу присутні стоячи аплодували організаторам заходу, щиро дякуючи за цікаву акцію.
Безкоштовний перегляд відбувся за сприяння активістів Об’єднання «Самопоміч» Буковина. Ідейним організатором заходу став активіст «Самопомічі» Андрій Кіф’як.

Кіно в старому місті 20.09.15

***

Соціальне кіно

У Чернівцях активісти Об’єднання «Самопоміч» Буковина спільно з Чернівецьким міським студентським парламентом організували спільну акцію соціального кіно.
16 вересня в студентському клубі творчої молоді “Контакт”, що знаходиться в студмістечку, пройшов безкоштовний перегляд соціальної стрічки “Недоторканні” від французького кінорежисера Олів’є Накаша. У головних ролях знялися Омар Сі та Франсуа Клюзе. У фільмі розповідається історія про паралізованого багатого аристократа, який став інвалідом після того, як розбився на параплані. На акції були присутні понад 50 чоловік активної молоді, які були вражені якісним обладнанням для перегляду фільму, а також приємною атмосферою, яка в цей вечір заполонила клуб «Контакт».

Соціальне кіно у Чернівцях 16.09.15

***

Кіно в Альтернативному КІНОЗАЛі

У п’ятницю, 25 вересня 2015 р., о 20:00 в Альтернативному КІНОЗАЛі (вул. Доброго, 5) відбудеться показ фільму «Святий Лоран. Страсті великого кутюр’є» французького режисера Бертрана Бонелло.

Жанр: біографічна драма.

Сюжет: 1967-1976, «вільне десятиліття», час краху стереотипів, забобонів і моральних засад. Модний дім молодого Іва Сен-Лорана процвітає. Він – аристократ, лібертин і жива легенда. Але чим вище підносить хвиля успіху, тим чорніша безодня під ногами. Сен-Лоран шукає натхнення й порятунок на богемних паризьких вечірках, у садах Марракеша, на картинах Ворхола й у книгах Пруста.

Режисерові Бертрану Бонелло вдається не тільки розповісти історію великого кутюр’є, але й створити портрет епохи, з її непомірними розвагами та вмінням проживати кожну мить життя красиво будь-якою ціною. Фільм отримав номінацію на Золоту пальмову гілку 67-ого Каннського кінофестивалю (2014).

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ