Кохайтеся ж, чорнобриві, та… не забувайте про здоров’я

0
562
Загрузка...

1 грудня – Всесвітній  день боротьби зі СНІДом. Ось і ми (fakty.cv.ua) вирішили нагадати Вам про це. Цей день служить нагадуванням про необхідність зупинити глобальне поширення епідемії ВІЛ/СНІДУ. У наш час навіть діти знають як передається СНІД, але при зустрічі з інфікованою людиною ми часто захищаємося від неї, хоча до цього знали і розуміли, що рукостискання або сидіння поруч за одним столом нічим не загрожує. Страх і засудження часто беруть вгору над здоровим глуздом… на жаль…. Але коли діло у підліткову  віці доходить до сексуальних стосунків, то дуже  часто під впливом алкоголю та наркотичних речовин молоді люди забувають про захист та інстинкт самозбереження.
ВІЛ передається при незахищеному статевому акті, переливанні зараженої крові, використанні заражених голок, а також від матері дитині під час вагітності, пологів або грудного вигодовування. За десять місяців 2014 роки в Україні за даними Українського центру контролю за соціально небезпечними захворюваннями МОЗ України було зареєстровано 16 488 нових випадків ВІЛ-інфекції (з них 3 095 дітей до 14 років).

Всього з 1987 року в Україні офіційно зареєстровано 261 704 нових випадків Віл-інфекції (з них 43 835 дітей). З 1987 року від СНІДУ в Україні померло 34 640 чоловік, з них 403 випадки – це дитяча смертність. Інформація приведена без врахування АР Крим і Севастополя, які не надають даних за статистикою епідемії з квітня 2014 року. На жаль Україна залишається лідером в Європі по масштабах поширення ВІЛ-інфекцій.  У 2013-2014 роках із-за скорочення програм по боротьбі зі СНІДОМ темпи епідемії знову почали зростати. А наше затишне місто, як населений пункт  із масштабним торговим майданчиком(Калинівський ринок), та ще й у прикордонній зоні підпадає у підвищену зону ризику інфікування.

Символом боротьби зі СНІДОМ є червона стрічка, жодна акція в цій області не обходиться зараз без неї. Ця стрічка як символ розуміння СНІДУ була задумана весною 1991 року. Її ідея належить художникові Франку Муру. Він жив в провінційному містечку штату Нью-Йорк і в 2002 році помер від СНІДУ у віці 48 років.

Антоніна ХОДОРКО, fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ