За розмитнення придбаних буковинцями реанімобілів для армії хочуть ~$15 тис.

0
318
Загрузка...

Два реанімобілі, придбані за кошти буковинських волонтерів, «застрягли» на митному пості Шегіні, де хочуть провести їх «стандартне» розмитнення приблизно за 15 тис. доларів США.

 

Про це fakty.cv.ua стало відомо від чернівецьких волонтерів, які займаються вирішенням цієї проблеми.

За словами волонтерів, за кошти, зібрані у греко-католицькій церкві за кордоном було придбано два реанімобілі («Пежо» і «Мерседес Спринтер»). Їх завозять два волонтера – один представник організації «Дорогою добра», а інший з місцевого осередку партії «УДАР».

Завезти ці реанімобілі без митних зборів вони розраховували на базі попередніх домовленостей з митним посадовцем та листа від греко-католицької церкви (підписаного кимось із помічників єпископа Святослава (Шевчука).

Але, як зазначають волонтери, митника, з яким домовлялись, днями звільнили, у підсумку реанімобілі поки що «застрягли»…

Вони зазначають, що взимку завезли вже один реанімобіль для потреб армії, тоді уникнути митних зборів вдалося завдяки співпраці зі столичним Фондом Ольги Дурбак-Чуйко. Але формальності зайняли близько 2 місяців, тому цього разу вирішили піти іншим шляхом, бо, як кажуть волонтери, реанімобілі треба якнайшвидше доставити нашим військовим в зону АТО.

Намагаючись вирішити цю проблему, вони вже звернулися до народного депутата Максима Бурбака, який, мовляв, сказав, що у нього вихідний і не може зараз нічим зарадити.

Проте на відповідне запитання від fakty.cv.ua, Максим Юрійович зазначив, що в курсі цієї проблеми, що до нього вже звернулися з десяток людей з проханням допомогти вирішити позитивно питання завезення реанімобілів без митних зборів (це, напевно, свідчить і про «доступність» нардепа, якщо стільки людей мають можливість у вихідний день до нього звернутися), він не відмовлявся допомагати, але певні офіційні процедури все одно треба пройти, і уладнанням формальностей почнуть займатися завтра.

Спробуємо відстежити подальший розвиток ситуації і «доповісти» нашим читачам, коли (і на яких умовах) вказані реанімобілі будуть доставлені нашим військовим в зону АТО…

Fakty.cv.ua

Замість P.S.: цією та іншими подібними проблемами займаються прості люди-волонтери, тому нерідко вони не готові спілкуватися «офіційною мовою», тобто не запам’ятовують (або не знають) якісь «важливі» прізвища чи інші формальності, але вони налаштовані на досягнення кінцевого результату, і хотілось би, щоби державна машина мала якомога менше формальних бюрократичних бар’єрів на шляху до вирішення такого роду проблем, особливо коли справа стосується допомоги для армії в «такий» період…

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ