Лорак про зірвану «зірку-люк»: Це відображає рівень вихованості окремих людей

0
640
Загрузка...

Володарка другого місця на конкурсі «Євробачення-2008» Ані Лорак відреагувала на акт вандалізму в рідних Чернівцях, де хулігани спочатку «обмалювали», а потім зірвали її «зірку-люк» на «Алеї зірок».

 

Нагадаємо, що зірку на честь уродженки Кіцманя Кароліни Куєк (творчий псевдонім – Ані Лорак) на «Алеї зірок» на Театральній площі у Чернівцях встановили 5 жовтня 2008 року – на честь її вдалого виступу на престижному пісенному конкурсі «Євробачення» (2 місце).

Але у зв’язку з тим, що Лорак поїхала до Москви на церемонію «Золотий грамофон» під час кровавих подій в Україні, а потім виступала в анексованому Росією Криму, частина патріотично налаштованих чернівчан ініціювала зняття її «зірки-люку» з «Алеї зірок».

Це питання обговорювали і в міській раді. Зрештою, відповідна комісія вирішила питання, як кажуть, «довивчити», а потім винести на розгляд сесії міської ради. Пропонували і провести громадське обговорення. Враховуючи це, fakty.cv.ua провели опитування, в якому 67% респондентів висловились за зняття зірки Лорак.

Але до цивілізованої розв’язки справа не дійшла – спершу хулігани намалювали біля зірки відому антипутінську абревіатуру (на фото), а потім вніч на 29.01.15 зірвали «зірку-люк».

Зіркова співачка Ані Лорак в інтерв’ю «КП» так прокоментувала цю подію:

«Як можна до цього нормально ставитися? Це прикро, це відображає рівень вихованості окремих людей. А, може, хтось вирішив взяти мою зірку до себе додому в якості сувеніра? Ну що ж, із зіркою або без, я любила і буду любити Україну. І буду продовжувати прославляти її по всьому світу, де би я не виступала».

До слова, деякі аналітики вважають таке «специфічне» зняття зірки Лорак не просто хуліганством, а свідомим створенням чергового «інформаційного приводу» для кремлівських пропагандистів. І згадують, як під час Євромайдану деякі нібито патріотичні сили так само регулярно, як за графіком, створювали «інформаційні приводи», якими «смакували» російські ЗМІ…

Василь Юрійчук, fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ