Садовий підтримує зменшення кількості депутатів у Чернівцях

1
146
Загрузка...

За повідомленням molbuk.ua ініціатором проекту рішення про скорочення кількості депутатів міської ради до 50 є міський голова Олексій Каспрук. Нагадаємо, що на даний момент їх кількість – 60. І не треба забувати про районні ради. За словами мера проект такий є і це його пропозиція, бо для ухвалення рішень стільки депутатів не треба

. – Загалом ситуація з кількістю депутатів в Україні є неправильною, такого не розуміють у Європі та США — як у місті з населенням 260 тисяч налічується майже 200 депутатів! Нагадаю, крім 60 депутатів міської є ще три районні ради. Ради у Чернівцях не є чимось унікальним — таке у нас законодавство. У великих містах України ради налічують понад 100 депутатів, каже О. Каспрук.

– Дехто з депутатів каже, що у них багато роботи, тому кількість скорочувати не треба, – говорить мер. – Але далеко не всі депутати справді працюють. Так деякі постійні комісії місяцями не можуть провести засідання, бо на них не ходять депутати. Окремі обранці працюють півроку після виборів, а потім і на сесії не ходять. До того ж ніхто не забороняє активним чернівчанам займатися громадською діяльністю — є громадські організації, ради мікрорайонів та інші форми роботи. Також переконаний, що зменшення складу ради підвищить авторитет і вплив депутатів, вони будуть представляти більшу кількість городян.

Водночас на найближчій сесії міської ради питання розглядатися не буде — мер його зняв з порядку денного. Олексій Каспрук пояснив це тим, що на розгляд Верховної Ради готується внесення змін до законодавства про місцеве самоврядування в Україні. Автори змін пропонують зменшити кількість депутатів у невеликих містах, як Чернівці, вдвічі.

– Я розмовляв з мером Львова Садовим, нашими народними депутатами — вони такі зміни підтримують, – пояснив мер Чернівців. – Тому питання поки знімаю, почекаємо, що вирішить Верховна Рада.

Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ