Перевозять й надалі, як “шпроти”, то може хоч з “WI-FI”

0
471
Загрузка...

Як всім вже відомо, в Чернівцях подорожчав проїзд в громадському транспорті з 1 грудня. Тобто, міська рада пішла на зустріч перевізникам, хоча незадоволених мешканців міста цим рішенням вдосталь. То може тепер ми, як громадяни і платники податків, маємо право, щось вимагати від перевізників? Чи треба ще підвищити до п’яти  гривень, або до десяти. А це, «щось» має бути – якість перевезення, надання послуг. Fakty.cv.ua вирішили проаналізувати, які вимоги, найбільш реальні, можемо ставити до перевізників. Будемо відверті, при наполяганні на найбільш болючих проблемах – збільшення автопарку, для частішого курсування автобусів і як наслідок меншої кількості пасажирів в середині, ми всі наражаємось на критику та істерику від підприємців: «І так ледь виживаємо, подивіться в яку ціну паливо, запчастини….»  Ми поцікавились у мешканців інших міст, як справи з цим питання у них. Нажаль, в інших обласних центрах така ж ситуація… – переповнені маршрутки, непоодиноке хамство водіїв, відставання від графіків….Тобто проблема системна і потребує системного рішення. Але при спілкуванні з багатьма співрозмовниками, дізнались, що все ж у них є те, чого нема у нас! Дехто почне казати, що не на часі, але…. Чим Чернівці гірші?

Так от, виявляється, що у 12 містах України: Києві, Тернополі, Вінниці, Запоріжжі, Одесі, Львові, Дніпропетровську, Херсоні, Луцьку, Маріуполі, Сумах, Харкові є громадський транспорт, обладнаний WiFi.

Київ

Від кінця вересня 2013-го року безкоштовний Інтернет з’явився  у кількох вагонах київського швидкісного трамваю №1 та №3. WiFi працює в модернізованих трамваях “Кобра”. Користуватися ним можна без паролю. Роутери встановлено в кабіні водія, в майбутньому їх планують обладнати антивандальною системою та розміщувати в салоні під обшивкою.

Тернопіль

Днями безкоштовний доступ до Інтернету по WiFi запрацював у тролейбусах кількох марштутів: 144, 146 (LAZ-Е183, маршрут №1 або №2) та 154 (Skoda-15Tr, маршрут №11 или №2). Наразі система працює в тестовому режимі. Як все буде добре, протягом місяця безкоштовний WiFi може з’явитися в усьому тролейбусному парку.

Вінниця

WiFi у вінницьких трамваях з’явився ще в 2012-му році. “Інтертелекомівські” роутери встановлені в усіх 90 трамваях міста. Доступ до Інтернету є безпарольним та безкоштовним. Wi-Fi також є у тролейбусах.

Запоріжжя

Наприкінці минулого року Wi-Fi-роутери були встановлені в 10 запорізьких автобусах. За інформацією

запоріжжя wi-fi
Запоріжжя wi-fi

прес-служби Запорізької міськради, послуга Wi-Fi доступна на автобусах, що курсують на маршрутах у Хортицький район: №96 та №58. Визначити наявність Wi-Fi можна за спеціальними наліпками на автобусах. Найближчим часом точки доступу Wi-Fi з’являться ще в 5 автобусах на цих двох маршрутах. Раніше безкоштовний Wi-Fi з’явився в трамваях №1,№3 та №16.

Одеса wi-fi
Одеса wi-fi

Одеса

Наприкінці серпня безкоштовний Wi-Fi з’явився в маршрутках №232, 246, 215, 256 та у всіх трамваях.

Львів

Торік безкоштовний Wi-Fi з’явився в семи львівських трамваях на маршрутах №10, №9 та №6. Тепер кількість Wi-Fi-їзованих трамваїв збільшилась до 40.

ДніпропетровськДнsпропетровськ wi-fi

Ще у 2011-му році в дніпропетровському трамваї №1 встановили Wi-Fi роутер із безкоштовним інтернет-підключенням. Потім прогрес зупинився, але цього року зрушився з місця і більше 100 одиниць громадського транспорту має бездротовий доступ до інтеренету.

Як виявляється і за старих тарифів  в інших містах нашої країни знаходили можливість надання хоч якихось благ для пасажирів, окрім власне “шпротного” перевезення.  Можливо ми не з того почнемо, але  хоч з чогось треба?! І ще раз нагадаємо, що європейському місту, потрібні європейські цінності та умови життя.

Олександр Білоус, Fakty.cv.ua

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ