Маніпуляції навколо ремонту доріг у Чернівцях

0
382
Загрузка...

У четвер, 14.03.2019 р., у Чернівцях офіційно відкрили капітально відремонтовану вулицю Канівську.

Це та вулиця, яка вже за часів незалежності була поділена на дві частини: від Сторожинецької до Г. Майдану (екс-Червоноармійська) тепер називається Каспрука, а частина в бік Роші – залишилась Канівська.

Капітальний ремонт Канівської зробили в принципі в жовтні-листопаді 2018 року, тоді підрядник працював і вдень, і вночі. Уклали асфальт, з гарантією 5 років, але не встигли до зими облаштувати тротуари. І ось тепер вже доробили все. Обійшовся цей ремонт міській казні у понад 5,5 млн. грн.

***

***

У ніч на 14 березня уклали асфальт на дуже проблемний після зими відрізок вул. Сторожинецької приблизно від перехрестя з Канівської – Каспрука і вниз трохи далі заправки:

***

Тривають і інші ремонтні роботи…

***

***

***

***

***

Проте деякі чернівчани все, що не робиться, піддають критиці. Як правило, в унісон з усунутим з посади мера Олексієм Каспруком, який регулярно розміщує в соціальних мережах (нерідко на правах реклами) пости з критикою на адресу нової владної команди. Ні, конструктивна критика – це навіть добре, треба тримати владу в тонусі, як кажуть. Але…

Має ж бути бодай елементарна логіка в тих критичних атаках. Наприклад, коли прихильники Каспрука, або противники Продана і Ко, або, може, «2 в 1», кинулись критикувати «нових теперішніх» за катастрофічний стан доріг у Чернівцях після зими 2019, можна ж було елементарно врахувати, що ця команда усунула мера з посади лише в кінці липня 2018 р., і такий стан доріг після зими – аж ніяк не результат їхньої роботи (за винятком проблемних відрізків Г. Майдану та проспекту Незалежності, які знана фірма-переможець тендеру очевидно невдало почала ремонтувати перед першим снігом і… відомо з якими наслідками).

Або, приміром, провели десь «знаменитий» ямковий ремонт – тут же «доброзичливці» прогнозують щось на кшталт того, що цей ремонт «зійде з першим дощем»:) Те, що минулорічні, позаминулорічні і т.п. аналогічні ремонти так само не тримались довго – це вже «вони не пам’ятають», то «там мало бути», «було добре», а тепер будь-що – «гірше нікуди»:)

Написав директор департаменту ЖКГ Володимир Бешлей: «Сторожинецька вже заасфальтована!» – тут же «великі критики» кинулись звинувачувати, що «теперішні», мовляв, говорять, що ремонтують вулицю таку-то, таку-то, а насправді-то лише невеличкі частини цих вулиць – а, мовляв, гроші будуть списувати на ремонт цілих вулиць… Ну, щоби таке казати (писати), треба бути далекими не лише від розуміння бюджетних процесів та контролю над відповідними коштами, а взагалі далекими багато від чого:) Чи це якась типу «супернаївність»? Правоохоронні та контролюючі органи ж не змінились разом з командою мера (хоча велика частина тієї команди залишилась у міській владі), і практично кожен мешканець може ініціювати будь-яку перевірку та підказати правоохоронцям про будь-які зловживання, якщо, звісно, про це знати, а не просто «ля-ля» задля «політичних хвиль»…

Ось такі у нас політичні маніпуляції навколо ремонту них робіт доріг у Чернівцях…

А якщо комусь відомо про порушення і зловживання (і не лише навколо ремонту доріг), – обов’язково повідомляйте правоохоронцям, і також будемо вдячні за надання таких цінних відомостей нам для розміщення на fakty.cv.ua (fakty.cv@gmail.com).

І невеличка «нагадалка» про весняні дорожні проблеми 2018, тобто коли місто було із законно обраним мером:

Чому у Чернівцях разом із снігом сходять і дороги? 🙁 (відео)

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ