Кандидатуру нового начальника ЧТУ не погодили, на радість Бурбаку

0
247
Загрузка...

Інформація про те, що депутата міської ради від «Батьківщини» – екс-голови Садгірської райради Юрія Бурегу призначили начальником Чернівецького тролейбусного управління виявилась «фальш-стартом».

Про те, що він ще не очолив ЧТУ, Юрій Іванович повідомив fakty.cv.ua, на прохання прокоментувати відповідну новину в місцевих ЗМІ.

Раніше секретар міської ради Василь Продан, який після усунення з посади Олексія Каспрука виконує обов’язки мера Чернівців, підтвердив, що готовий призначити Юрія Бурегу начальником ЧТУ, але після погодження його кандидатури у Міністерстві інфраструктури. В останньому повідомили було, як зазначали на acc.cv.ua, що будуть приймати відповідне кадрове рішення (погодження) після співбесіди з кандидатом.

І ось тепер чернівецький керівник фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Максим Бурбак радісно поінформував на своїй сторінці у Facebook, що Міністерство інфраструктури не погодило кандидатуру Юрія Буреги на посаду начальника КП «Чернівецьке тролейбусне управління» – «у зв’язку з відсутністю в кандидата відповідної освіти» (Юрій Іванович закінчив ЧНУ за спеціальністю «Політологія»). «Послідовні» у Міністерстві інфраструктури, правда? Спочатку «після співбесіди з кандидатом», а потім – «у зв’язку з відсутністю в кандидата відповідної освіти». І ще там в листі сказано про «”правління та адміністрування», або «Право» – як варіанти «відповідної» освіти. А нічого, що Юрій Бурега успішно працював на посаді голови Садгірської райради? У когось є сумніви, що це значно цінніший досвід, ніж «якісь там дипломи»? Це так, до слова…

І ще про «послідовність». Цікаво, чому ж Максим Бурбак не обурювався публічно щодо відсутності «відповідної освіти» у тих, яких призначали на посади в міськраді за часів головування Олексія Павловича? Наприклад, на посаду начальника відділу комп’ютерно-технічного забезпечення була призначена Тетяна Лебухорська, яка була єдиною учасницею відповідного конкурсу без профільної освіти.

Насправді наявність чи відсутність цієї «відповідної освіти» у більшості випадків або реально має мінімальне значення, або взагалі ніякого значення не має по суті. І та ж згадана вище Лебухорська нормально працювала на тій посаді, а коли мера відправили у відставку, не стала «ховатися по відпустках», а порядно сама написала заяву на звільнення.

І той же Юрій Бурега, можна не сумніватися, може успішно працювати на посаді начальника ЧТУ і без тієї «відповідної освіти». Чим, звісно, може сильно засмутити Максима Юрійовича, який з таким ентузіазмом повідомив про непогодження його кандидатури міністерством:) З ентузіазмом і, на жаль, традиційною порцією некоректностей, яка зовсім не личить народному депутату…

І ще трішки про «посадові ігри» в Україні… Оці всі конкурси і т.п. – гарна «обгортка». Але це нічого не має спільного з ефективним і відповідальним управлінням. Насправді нормально було б, щоби керівники могли формувати свою команду і призначати на посади тих, яких вважають гідними, спроможними виконувати ті чи інші завдання, і за чию роботу готові відповідати разом з призначеними, а не ховатися за «рішеннями конкурсних комісій» і т.п.

А ось ще несподівана публічна заява у коментарях до згаданого посту Максима Бурбака – від Тетяни Нікітіної, яка написала: «Всі керівні посади у Чернівцях – виключно для депутатів міської ради. Я провела власний експеремент занесла документи у “кадри”, і у мене навіть не прийняли документи?. При тому, що мої дипломи та наукова праця дуже “гарно” відповідають декільком посадам, але….
Цікаво,як це все можливо???» у цьому публічно пообіцяла розібратися нещодавно призначена секретар міськовиконкому Антоніна Бабюк. Хоча непогано було б відреагувати на цей сигнал і іншим посадовцям з міської ради.

fakty.cv.ua

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ