Більшість в міськраді переформатується і буде без «Рідного міста»?

0
439
Василь Продан
Загрузка...

Керівники фракцій «Батьківщина» (Олександр Пуршага) та «Народний контроль» (Михайло Яринич) у міській раді нібито очолюють заколот проти Продана і Ко, що може призвести до переформатування більшості, вже без лідерів місцевих виборів 2015 р. з «Рідного міста».

Такий прогноз зробив в ніч з 20 на 21 жовтня 2018 р. зробив політолог Михайло Шморгун (який на виборах-2015 працював з «Нар. контролем»):
«Чорна мітка Продану.
Пірати готоють своєму провіднику чeргову публічно провальну по ключовим питанням сeсію. Висновків з минулої сeсії Василь Сафронович так і нe зробив. Очолюють заколот Пуршага і Яринич. Цілком можливe чeрговe пeрeформатування більшості в ЧМР , бeз Рідного Міста…».

Щоправда, сам усунутий 26.07.2018 р. з посади міського голови Олексій Каспрук назвав ці прогнози Шморгуна брехнею: «Та ні… Брехня…
Вони всі давно спільники його злочинів. Якщо валять то напевно не сторгувались ще… Не пройде в черговий раз то сторгуються на наступний. Питання в мільйонах та гектарах… Вася рулить на себе. А жерти хотять всі».

Напевно, команда на даний час екс-мера не дуже готова до таких «поворотів», які могли би призвести до відновлення Олексія Павловича на посаді, адже в наших непростих реаліях «з позиції опозиції» зручніше готуватися до наступних виборів (місцевих чи до ВР) і боротися проти політичних опонентів. Хоча це теж лише припущення.

Декількома днями раніше Михайло Шморгун «видав на гора» ще один пост не на користь секретаря Чернівецької міської ради Василя Продана та його союзників. Щоправда, у тому тексті були явно «перефантазовані» речі, які нічого спільного з реальністю не мають. Але все одно Михайло пише цікаво:

«Кінець більшості Продана…

Я знав, впринципі,що так відбудеться, але не знав,що так скоро.

Думаю,що треба більш детально розжувати події останніх тижнів для чернівчан.

Отже, коли ми всі побачили, як на сесії фракції Батьківщини і Народного Контролю дружно почали валити більше двадцяти питань порядку денного – це насправді було останнє китайське попередження Василю Сафроновичу від уже не контрольованої ним “більшості 29”, яка відправила у відставку Олексія Каспрука.

Стало зрозуміло,що Василь Сафронович тупо не здатний виконати обіцянки “по посадам”, які були наперед розділені серед учасників антимерського заколоту.

Першим пролетів Богдан Ковалюк, якого навіть теоретично не вписали в профітну частину розкладів. Богдан Іванович людина не злопамятна, але чітко зрозумів,що перспектив для нього в новій конструкції немає. Далі не поділили “Водоканал” Валерій Чинуш і Василь Максимюк. Не поділили ДМБК Собко і Чесанов. Прокатили з заступником Пуршагу і Штефуника. Не збили для “Народного Контроля” і Яринича Незборецького. Зовсім по-свинськи поступили з Бурегою, якому запропонували ЧТУ Шрьодінгера (без перспектив системних змін і зі збереженням позицій приватних перевізників ) . І це тільки ті конфлікти, які є на поверхні.

Близький до Василя Сафроновича публіцист Свят Вишинський у своїй крайній статті про кадрові розклади в міській раді, так сказать “чорним по білому” дав зрозуміти, що апетити представникам більшості доведеться поприглушити і між рядків цей месидж проговорив наче і не він, а сам Продан (чи принаймі мені так здалося… неважливо…). Але цей месидж не був почутий ключовими представниками фракцій більшості і вони вирішили публічно продемострувати тріщину у відносинах всередині “монолітної” (насправді – ні) команди депутатів проваливши всі питання порядку денного включно з питаннями АТОшників і сімей загиблих у війні з Росією.

І тепер сама суть гри місцевої політики в Чернівцях змінилась.

Продан розуміє,що більшість він не втримує і цілком ймовірно, включає план Б. Цей план полягає в тому,щоб продемонструвати бурну роботу до кінця року (всі ці публічні походи на дороги – не просто так, вони мають залишитися в памяті виборців). Відповідно – Василь Сафронович хоче дважди прокинути і нерадивих друзів, і опонентів. Розуміючи,що суд поновить Каспрука, бо як би не старався юридичний стафф рідного міста, справа по суті є нікчемною, питання залишається в часі. Поновлять Каспрука в лютому, чи в березні. До того часу Василь Сафронович і його приближені напіаряться і назакатують доріг, хотєлки більшості жадних друзів не порішають, понапихають рішень (типу призначення заступників мера за поданням депутатів і тд) для унеможливлення роботи Каспрука і спокійненько перейдуть в опозицію на час президентської кампанії… Тобто двічі прокрутять на одному місці Каспрука, раз своїх колєг з більшості і три рази підряд чернівчан.

Подивіться на Продана і Бешлея сьогодні. Вони уже видохлись і виглядають нездорово. Організм має свої обмеження. І вони прекрасно розуміють чому мають зараз, ці декілька місяців себе заганяти до полусмерті. Їм потрібна картинка. Коли повернеться Каспрук весь дискурс буде зводитися до апеляції, які Продан з Бешлеєм були хороші і , який Льоша на їх фоні поганий. Хоча день,коли ОК повернеться в Ратушу буде одним з найщасливіших в їх житті, бо вони зпригнуть з темпа, який їх фізично убиває, в цей день вони вже нічого не будуть винні тим піратам-депутатам, які винесли Каспрука і дали можливість Продану декілька місяців проводити свою парламентську виборчу кампанію за кошт лохів чернівчан.

В момент ,коли Каспрук повернеться через суд – в Чернівцях почнеться реальний коллапс через те,що всі представницькі інститути (мер, рада, виконком) будуть дискредитовані до майже нелегітимного рівня. Це буде “АД і Ізраїль” , новий рівень дна, яке це багатостраждальне місто має витерпіти.

Окремо варто сказати про Каспрука. Для нього сьогодні відкрилося фантастичне вікно можливостей. Маятник несправедливості хитнувся в його сторону. Варто йому тільки натякнути депутатам,що він “заради інтересів міста готовий співпрацювати з депутатами які його скинули”, що він “переоцінив цінності і готовий іти на непопулярні кроки і чути всі сторони”, як перед його офісом на Капеланський вистроїться “черга покаяння” і депутати, хто по-одинці, а хто і цілими фракціями уклінно проситимуть Олексія Павловича “панять і простіть”.

Таким може бути нещасливий кінець історії Василя Сафроновича, який хотів всіх переграти, а зараз – переграє сам себе».

Подивимось, що з цих припущень отримають продовження в життєвих і політичних реаліях.

fakty.cv.ua

Тим часом, лідери «групи 29» продовжують доповідати громаді про реально бурхливу діяльність у напрямках ремонту доріг і т.п.:

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ