Ще одна «реформа»: в армії будуть вітатися «Слава Україні! – Героям слава!»

0
1012
Загрузка...

Президент Петро Порошенко доручив розробити законопроект, згідно з яким військове вітання в ЗСУ совєцького зразка замінять на «Слава Україні! – Героям слава!», – зазначає лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Радий, що нарешті дійшло. Шкода лише, що доходило довго, як до жирафів. А щоби так само довго ще й законопроект не писали — готовий запропонувати допомогу: свободівський Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (щодо порядку виконання військового вітання) №1079 від 27.11.2014!!!!

НЕ треба вигадувати колесо – проект закону вже чотири роки як написаний і зареєствований. Просто треба взяти, поставити на розгляд і переконати Президентові свою фракцію та її союзників проголосувати.

Можете після цього навіть піаритися – ми не образимося. Лише проголосуйте…

До Вашої уваги текст законопроекту, який подали депутати-свободівці VII скликання: Олег Тягнибок, Ігор Кривецький, Олег Бондарчук, Юрій Сиротюк (http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=52274) та перереєстрували депутати-свободівці VIII скликання: Олег Осуховський, Юрій Левченко, Андрій Іллєнко, Олександр Марченко, Михайло Головко №1079 від 27.11.2014 (http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=52496):
ЗАКОН УКРАЇНИ
Про внесення змін до деяких законодавчих актів України
(щодо порядку виконання військового вітання)
Верховна Рада України п о с т а н о в л я є :
І. Внести зміни до таких законодавчих актів України:
1) У Законі України “Про Стройовий статут Збройних Сил України” (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1999, N 22-23, ст.195):
1. У тексті Статуту слова “Товаришу” та “товаришу” в усіх відмінках та числах замінити відповідно словом “Пане” та “пане” у відповідному відмінку та числі.
2. Статтю 84 викласти у такій редакції:
“На вітання начальника або старшого за військовим званням “Слава Україні” всі військовослужбовці, що перебувають у строю або поза строєм, відповідають: “Героям слава”. Якщо начальник або старший за військовим званням прощається, то на його слова “Слава Україні” військовослужбовці відповідають: “Героям слава”.
3. Статтю 85 викласти у такій редакції:
“Якщо командир (начальник) поздоровляє військовослужбовця або дякує йому, то військовослужбовець відповідає командирові (начальникові): “Служу Українському народові”. Якщо командир (начальник) поздоровляє військову частину (підрозділ), то вона відповідає: “Героям слава”, а якщо командир (начальник) дякує, то військова частина (підрозділ) відповідає: “Служимо Українському народові”.
2) У Законі України “Про Дисциплінарний статут Збройних Сил України” (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1999, N 22-23, ст.197) такі зміни:
У тексті Статуту слова “Товаришу ” та “товаришу” в усіх відмінках та числах замінити відповідно словом “Пане” та “пане” у відповідному відмінку та числі.
3. У Законі України “Про статут внутрішньої служби Збройних Сил України” (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1999, N 22-23, ст.194) такі зміни:
1. У тексті Статуту слова “Товаришу ” та “товаришу” в усіх відмінках та числах замінити відповідно словом “Пане” та “пане” у відповідному відмінку та числі.
2. Частину 10 Положення про порядок вручення бойових прапорів військовим частинам Збройних Сил України, їх зберігання та утримання викласти у наступній редакції:
“Особа, яка вручила Бойовий Прапор, вітає особовий склад військової частини з одержанням Бойового Прапора словами “Слава Україні”. Особовий склад військової частини на привітання відповідає “Героям слава”. Після цього командир військової частини виступає із словом у відповідь”.
ІІ. Прикінцеві положення
1. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування.
2. Кабінету Міністрів України у двомісячний строк з дня опублікування цього Закону:
привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим Законом;
забезпечити приведення центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим Законом.

Олег Тягнибок

Ну що, як вам такі «реформи» в армії?..

Більш обнадійливою є інформація про те, що незабаром військовим мають підвищити зарплату – з 1 жовтня 2018 року мінімальне грошове забезпечення рядовому складу мають підняти до 9 тис. грн., офіцерському складу – до 15,3 тис. грн.

***

***

Чи можна/варто вигукувати «Слава Україні» та інші «модні» гасла?..

***

Альтернативний Гімн: «Процвітає Україна, в ній слава і воля»

***

50 відтінків «вати», або Чи все, що модно так називати, – патріотизм і сепаратизм?..

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ