Реалістичний «рецепт довголіття» по-чернівецьки

0
306
Галина Скворцова
Загрузка...

Чернівчанка у 83 роки ще не зверталась до лікарів. Попри скромні фінансово-побутові умови, радіє життю, активна і позитивна, працює і допомагає іншим. І це, можливо, і є серед ключових «секретів здорового довголіття»;)

Про цю «нестандартну» чернівецьку пенсіонерку, яка свого часу, кажуть, працювала адміністратором у ресторані готелю «Буковина» (і в буфеті) та в кафе «Старт» на стадіоні «Буковина», у 83 роки не має навіть медичної картки, робить зарядку, ходить мінімум по 10 км в день і, попри «непрості нюанси», сповнена оптимізму, розповіла Інна Бродецька, оригінально привітавши Галину Олексіївну Скворцову з днем народження:

«Вчені, психологи, духовні лідери століттями намагалися розгадати причини довголіття і душевної рівноваги людини) Вічна загадка… Може, здорове харчування? Свіже повітря і фізичні навантаження? Відмова від шкідливих звичок) Або хороша генетика?
Я завжди дивуюся тому, що літня людина, яка прожила довге і багате подіями (не завжди приємними) життя, на схилі років почуває себе бадьоро, гармонійно і не перебуває в стані хронічного імунодефіциту і ниття.
Плюють на віруси, бактерії, економічну кризу і маразматичні закони Верховної Ради… А радіють кожному дню, дрібницям, нудним серіалам і печінковій ковбасі…
Цій жінці – сьогодні 83 роки. Так! І дивлячись на неї, розумієш, що в нашій країні можна підвищувати пенсійний вік!
Вона не нарікає на маленьку пенсію (після 47 років стажу), а бере відро, віник, ганчірку і миє під’їзди в сусідніх будинках (за мінімальну оплату (… в 83 роки).
Втративши єдиного сина, вона не втратила віру в Бога і віру в людей.
Вона смішна, справедлива, розважлива, трохи дивна … і дуже добра людина – Скворцова Галина Олексіївна)
Тітка Галя …
Так, вона не любить слово “тітка”, а про слово – “бабуся” – взагалі, мовчу).
І просить називати її – Галина, Галина Олексіївна)
Вона випиває щодня 50 грам горілочки перед кожним прийомом їжі, їсть сало і не любить рукколу? …
Не ходить на прийом до лікарів, а лікує всі недуги потрійним одеколоном – натиранням) Зате, її можна побачити в будь-якому кінці міста з повними сумками корму і кісточок для бездомних собак і кішок (і це все купується з мінімальної пенсії). Вона може годинами копирсатися на моїх грядках, навіть у сильну спеку) У неї завжди вчасно сплачені комунальні рахунки) … Вона дуже красиво співає і знає багато пісень) Любить польові квіти і газовану воду)
Щоранку робить зарядку і ходить пішки на великі відстані.
Вона любить життя! І знає ціну кожному прожитому і новому дню!
Будьте мені, будьте нам – здорові, Галина Олексіївна! Це головне!
Радуйте нас своєю присутністю. Сьогодні – Ваше свято, Ваш день народження!
Ми даруємо вам свою увагу, посмішки, квіти, подарунки, свої обійми і щирі побажання всіх благ!
Тітка Галя, ви красива і мудра жінка, залишайтеся такою – такою потрібною нам усім!
Любимо вас і вітаємо!»

***

***

А другий Президент України періоду незалежності з дитинства «пахав по дому», потім спортом підтримував фізичні кондиції, тепер мінімум годину в день ходить зранку, каже…

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ