Триває прийом документів на монетизацію невикористаної житлової субсидії

0
97
Загрузка...

Чернівчани за опалювальний сезон не використали житлових субсидій на суму понад 3 млн. 900 тис. грн.

Станом на 1.07.2018 р. районними управліннями соціального захисту населення департаменту праці та соціального захисту населення прийнято 462 заяви на предмет отримання коштів невикористаної житлової субсидії з постачання та розподілу природнього газу для індивідуального опалення.

За інформацією підприємств-виконавців комунальних послуг з газо-, електропостачання, що використовуються для індивідуального опалення житлового приміщення невикористана частина суми житлової субсидії після закінчення опалювального сезону наявна 6396 домогосподарствах, на загальну суму понад 3 млн. 900 тис.грн.

Для отримання коштів громадянам необхідно звернутись до 1 вересня поточного року з відповідною заявою до райуправлінь соціального захисту населення за місцем перебування на обліку як отримувача субсидій. Оскільки виплата проводитиметься через банківські установи, необхідно відкрити особовий рахунок для перерахування коштів, копію якого долучити до заяви.

Джерело: chernivtsy.eu

За інформацією районних управлінь соціального захисту населення департаменту праці та соціального захисту населення станом на 1.07.2018р. призначено субсидію з оплати житлово – комунальних послуг на неопалювальний період 3162 домогосподарствам, в тому числі в автоматичному режимі (без звернення громадян) 2570 отримувачам субсидій.

По результатах розгляду поданих документів з дотриманням норм постанови Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2018р. №329 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України та визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016р. №1022» відмовлено у продовженні субсидії 2363 домогосподарствам із числа тих, яким вона мала бути розрахована на настурний період без звернення. Основною підставою відмов є відсутність доходів у працездатної особи, перевищення встановленої площі житлового приміщення, наявність заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг.

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ