До Чернівців привезли нові тролейбуси з Дніпра (відео)

0
533
Загрузка...

Вони пройшли відповідні випробування і за півтора тижні мають курсувати вулицями міста. Нагадаємо, тролейбусне управління уклало договір на закупівлю чотирьох нових машин, загальною вартістю майже 30 мільйонів гривень.

Тролейбус з’їжджає із тягача, інженери ретельно оглядають кожну деталь нової машини. Намагається освоїти «рогатого» і водій Василь, який звик їздити на стареньких «Шкодах».

ВАСИЛЬ БЕЖЕНАР, ВОДІЙ ТРОЛЕЙБУСА: «Небо і земля. Комп’ютери, камери, електронні табло, це двадцять перше століття».

Машина може проїхати до 15 кілометрів без підключення до контактної мережі, тобто використовуючи одну батарею. Тут є кондиціонер, сміттєві баки, а в салоні може поміститися до 90 пасажирів. Також тролейбус оснащений спеціальними камерами.

ВАСИЛЬ БЕЖЕНАР, ВОДІЙ ТРОЛЕЙБУСА: «Відеокамера в салоні, і відеокамера біля водія. Тобто вже не можна буде курити чи пити каву, бо усе це буде видно».

Нові тролейбуси із низькою підлогою, обладнані підйомником для людей із інвалідністю. Іншого «рогатого» оглядають в гаражі. У тролейбусному управлінні зараз проводять курси для водіїв, що будуть керувати цими машинами.

МИХАЙЛО ОЛЕКСЮК, В.О. НАЧАЛЬНИКА «ЧЕРНІВЕЦЬКОГО ТРОЛЕЙБУСНОГО УПРАВЛІННЯ»: «Складна в експлуатації. Це порядок запуску чи виключення усіх агрегатів. Тут потрібні досвід та уміння».

Один такий тролейбус обійшовся міській раді в сім мільйонів гривень. Там кажуть, закупівля чотирьох нових машин для тролейбусного управління загалом проблеми не вирішить.

ВОЛОДИМИР СЕРЕДЮК, ЗАСТУПНИК ЧЕРНІВЕЦЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ: «В кількості чотири тролейбуси ми усвідомлюємо, що це не вирішить ситуації. Це скоріше показові машини, наче символ майбутнього. Зараз проблема така, що водіїв більше бракує аніж самих машин».

Курсувати вулицями міста нові тролейбуси мають через півтора тижня, за маршрутом вулиць Гагаріна-Головна. Однак, у водіїв є певні побоювання стосовно цих машин.

ВАСИЛЬ БЕЖЕНАР, ВОДІЙ ТРОЛЕЙБУСА: «Подивимось, що камінь покаже. Бо в нас не асфальт, у нас бруківка, а такі машини не люблять тряску».

Два інших нових тролейбуса мають доправити в Чернівців наприкінці квітня. Поки такі машини із Дніпра є в Маріуполі та Рівному. 

Джерело: bukovyna.tv

***

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ