Обшуки у підрозділі швидкого реагування «Тигр» у Чернівцях

0
2200
Загрузка...

Зранку 13.03.2018 р. в обох офісах підрозділу швидкого реагування «Тигр», що на вулицях Руській та Буковинській, проводяться обшуки працівниками слідчого управління Нацполіції Чернівецької області. До обшуків також залучили спецпідрозділ «КОРД».

Причина обшуків наразі невідома.

У Нацполіції підтвердили, що їх працівники зараз проводять обшуки у підрозділі швидкого реагування «Тигр», але поки не коментують ситуацію та обіцяють, що невдовзі повідомлять подробиці.

Зранку 13 грудня в обох офісах підрозділу швидкого реагування «Тигр», що на вулицях Руській та Буковинській, проводяться обшуки слідчим управлінням Нацполіції Чернівецької області. До обшуків також залучили спецпідрозділ «КОРД».
Причина обшуків наразі невідома.
У Нацполіції підтвердили, що їх працівники зараз проводять обшуки у підрозділі швидкого реагування «Тигр», але поки не коментують ситуацію та обіцяють, що невдовзі повідомлять подробиці, – інформує times.cv.ua.
****

***

***
На сайті БукІнфо в коментарях свого часу була така (анонімна) інформація про «Тигр»:

Вельмишановні нові державні керівники!!!

Звернутися до Вас вимусило страшне горе, яке спіткало наші сімї з винекненням на території Чернівецької області злочинного угрупування під іменем охоронна фірма «Тигр», яке знаходиться у місті Чернівці. Почалося все з бажання мого сина Олександра, який завжди займався спортом та виховувався порядним громадянином працевлаштуватися. В пошуках роботи, приблизно півтора року назад він влаштувався охоронцем в Тигр. Як потім зясувалося, це не проста охоронна фірма, а зграя бандитів, якими керують чернівецькі кримінальні авторитети Ігор Григоращук по призвістку Монгол, Віталік-Китаєць, Петро Данко. Всі вони неодноразово притягувалися до кримінальної відповідальності, як в Україні так і за кордоном. «Монгол» тільки недавно вийшов з тюрьми, і знову ховається від міліції, Данка Петра, бувшого співробітника «Беркуту» колись звільнили з міліції за дискредитацію, за надмірне застосування сили та знущання. Його також неодноразово викликали в міліцію по різних заявах мешканців про нанесення побоїв та грабунках. Керує ними всіма Віталік на прозвисько «Китаєць», який знаходиться в міжнародному розшуку.

Також син розповідав і про зв’язки главарів «Тигра» з місцевим керівництвом, а також навіть з депутатами Верховної ради. Віталік-«Китаєць», Петро Данко та Ігор-«Монгол» під час виборів у Верховну раду в 2013 році, маючи при собі зброю та разом з іншими озброєними охоронцями супроводжували в Кельменецькому, Сокирянському районах Семенюка Артема – сина колишнього губернатора Чернівецької області Михайла Папієва, хизуючись при цьому і своєю недоторканністю перед правоохоронними органами.

У такі страшні тенета попав мій Саша, після так званого працевлаштування, яке проходить також по бандицьки. Охоронців які приходять на фірму вивозять в ліс, нібито на тренування по стрільбі і дають в руки пістолет та автомат. Хлопці з радістю стріляють, не підозрюючи про підвох. Через деякий час, коли вони виражають якесь невдоволення роботою, їм главарі пояснюють що зброя з якої вони стріляли проходить по різних кримінальних справах і їх вони запросто можуть їх підвязати під кримінал, так як охоронці залишили на зброї свої відбитки. Так що в подальшому вони повинні виконувати всі накази главарів. Зброї в «Тигрі» багато, неодноразово Саша бачив як її виносив перед виїздом охоронців на заказ Петро Данко, «Монгол» та «Китаєць» з приміщення фірми, та з підсобки дискотеки «Егоїст» по вул.Прутській, біля машзаводу, яку охороняє «Тигр» і яка являється нібито їх штабом. А закази це вибивання боргів з жителів області, наїзди на бізнесменів, наказування неугодних. Всі на Буковині знають, що узаконений рекет в області це фірма «Тигр», якій зходить все з рук і побиття людей, і переломані руки і ноги, і спалені автомобілі, і перестрілки, і неодноразові заяви в правоохоронні органи на них . А все тому, як вихваляються ватажки, у них міцна криша з генералів в Києві, тому що у генералів є також чорні справи, які вони виконують та боржники. Тому в області вони нічого, не бояться, навіть міліції. Вони били навіть пяних правоохоронців на дискотеці, заявляючи що нікого не бояться і що хочуть те і роблять.

Неодноразово Саша був свідком розправи і над провинившимся охоронцями, яких запрошували главарі нібито на тренування в свій спортзал, який розташований за клубом «Егоїст» і нібито просте тренування переводили в садиське побиття неугодного. Особливу участь у цйому приймае Данко Петро та тренер, який тренує охоронців «Тигру» по імені Олег Свістак, який також неодноразово проходив по різних кримінальних розборках міста та області.

Основна робота охоронців «Тигра» це дискотеки, бари, нічні заклади міста та області, де можливо без розбору бити любого, хто їм на сподобався. Неодноразово в міліцію області зверталися постраждалі від охоронців «Тигра» із страшними травмами переломами, струсами голови, але шляхом залякування пострадалих та підкупом посадовців фірма вирішувала свої проблеми.

Син ніколи не розповідав про свою чорну роботу, але якось не витерпів і вилив душу, не знаючи як йому жити дальше, може за кордон втекти. Якщо піде з фірми главарі життя не дадуть, ябо вчинять фізичну розправу, або посадять.

Саша хотів працювати чесно, але ніхто не веде розмову про офіційне працевлаштування. Як зясував син ніхто із охоронців тигра, а їх приблизно чоловік 200, не оформлений офіційно, хоча всі вони працюють як охоронці на дискотеках в Чернівцях, Кіцманському, Сторожинецькому, Вижницькому районах, охороняють розважальний комплекс «Егоїст», фірму «Рома» по вул.Коломийській, туристичні комплекси «Мигово» та «Карпати» в с.Мигово Вижницького району. За свої послуги керівництво тигра отримує від директорів зазначених фірм гроші в конвертах, які ніде не відображаються. Так главарям набагато простіше штрафувати охоронців за любі порушення, або просто забирати гроші для себе, при цьому не сплачуючи ніяких податків державі. Охоронці у них раби. Цих рабів вони використовують як хочуть, а якщо вони, з вини тигра, попадають під кримінал, то спасають своїх синів уже рідні і батьки.

Під час бурхливих подій це угрупування було задіяне у незрозумілих провокаціях під стінами Чернівецького ОДА в масках, аби приховати істинне кримінальне лице, обличчя яких дуже відомо громадянам, особливо правоохоронцям. Навіть у рекламних роликах охоронної фірми «Тигр» вони в масках, – це їх стиль кримінального життя. Зараз, аби відбілитися в очах громади та отримати індульгенцію у правоохоронних органів, дане кримінальне угрупування записалося в ряди новоствореної Народної дружини. Саме ті, хто здійснював розбої та грабежі, знущався над громадянами та підприємцями міста і області, відверто демонструючи свою безкарність хочуть показати, що вони ніби то герої, хоча фактично, кидають ганебну тінь на порядних людей – справді дійсних героїв, які щиро віддавали своє життя за світле майбутнє.

Від імені батьків Буковини, які втратили сон і радість життя, переживаючи за життя синів, благаємо Вас припинити діяльність злочинного угрупування під іменем «Тигр», та звільнити від рабського ярма наших дітей!! Благаємо, прийміть всі міри, аби доказати жителям області, що бандити не всесильні!!!!! Будь ласка позбавте Буковину від цих бандитів «Китайців», «Монголів», Данків. Невже і нові правоохоронці будуть такі безсилі. Не доводьте до відчаю батьків!!!!!!

Переживаючи за життя рідних та сина, якому керівництво «Тигра» погрожувало фізичною розправою у випадку, якщо він розповість про справи, які творяться у них на ніби то охоронній фірмі, я вимушена не називати свое справжне ім’я, а факти виложені у звернені мною записані із істинних слів Олександра.

З повагою та надією, на справедливість!

http://www.bukinfo.com.ua/show/news?lid=42902

Можливо, це стосується минулого цього підрозділу, коли були інші засновники і керівники? Останнім часом частіше «тигрів» згадують в позитивному контексті.

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ