«Вмирати по-новому» від ПОПа: Уточнення щодо дозволів на похорони…

0
218
Загрузка...

Все нові й нові «покращення» дарує українцям теперішній антинародний режим… Тепер «моральні уроди» добрались і до… мертвих… Значно ускладнивши процедуру отримання дозволу на поховання…

Але інформацію про відповідні нововведення з 15.03.2018 р. не всюди в медіа-просторі подали коректно. Уточнити і роз’яснити цю інформацію взявся буковинський громадський діяч Олександр Кот:

«Поки мінЮст ні кує і не меле в плані реагування на дурість в головах багатьох блогерів, які уже уявили картину з рядами домовин біля райсудів , функції одного із департаментів по інформуванню беру на себе.  Ось що знайшов . Дякувати не потрібно. Передайте ( хто може) міністру великий привіт.

ОТЖЕ:

Інформація, яка активно шириться в мережі, буцімто дозвіл на похорони з 15 березня надаватимуть тільки після рішенння суду, не відповідає дійсності.

Про це телеканалу «Київ» повідомила слідча суддя Дубенського міськрайонного суду Рівненської області Олександра Жуковська.

За її словами, з 15 березня справді набуває чинності низка змін, що стосується судової ланки, зокрема і те, що дозвіл на проведення еспертизи тіла внаслідок насильницької смерті даватимуть не слідчі у справі, а слідчі судді. Це створить певні складнощі процедури і займатиме більше часу. Але як і раніше, не стосуватиметься кожного смертельного випадку.

«Експертизу проводитимуть тепер за ухвалою слідчого судді, раніше це проводили за постановою слідчого. Якщо це від престарілого віку померла людина у себе в ліжку, немає жодних ознак насильниької смерті, то і еспертизу непотрібно проводити. Це не має відношення до всіх випадків смертей, лише до кримінальних злочинів, до кримінально караних діянь та випадків насильницької смерті», – розповіла Олександра Жуковська».

Хоча це все одно, схоже, з розряду не обіцяного Петром Порошенком «Жити по-новому», а швидше з іншої рубрики: «Вмирати по-новому»…

fakty.cv.ua

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ