На Буковині виконано 99% запланованих природоохоронних заходів

0
192
Загрузка...

За минулий рік в області зроблено не мало у сфері захисту екології, – розповів начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації. – За рахунок коштів обласної програми «Екологія» здійснено капітальний ремонт покрівлі і приміщень біофільтрів міських каналізаційних очисних споруд в м. Хотин (1060,163 тис. грн.), придбано 748 одиниць контейнерів для збору ТПВ (1597,399 тис. грн.), також за ці кошти область придбала 3 особин зубра європейського на суму 190,0 тис. грн. та багато іншого.

Під час прес-конференції посадовець презентував журналістам виготовлений відомством атлас-довідник «Заповідні перлини Буковини», в якому узагальнено інформацію про території та об’єкти природно-заповідного фонду Чернівецької області.

Він також звернув увагу присутніх на те, що управління не має інспекційних повноважень, а отже не здійснює перевірок, до прикладу, вивозу гравію чи інше. Натомість велика увага управління звернена саме на проведення інформаційно-просвітницької роботи серед населення краю, про що розповів начальник профільного управління.

«Управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації виступає з ініціативою створення у 2018 році еколого-просвітницького центру на базі Ботанічного саду Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича. Також ми ведемо діалог з Департаментом освіти і науки ОДА щодо можливості створення таких центрів в школах, учні яких займають призові місця на тематичних конкурсах, олімпіадах. Це буде своєрідне заохочення для навчальних закладів», – повідомив Микола Білоконь.

Микола Білоконь розповів, що у 2017 році такий центр був створений на базі Рукшинської ЗОШ I-III ступенів Хотинського  району. На його оснащення з обласної програми «Екологія» виділено 100,0 тис. грн.

Важливим було із будівництво очисних споруд м. Вижниця, що вдалося реалізувати у 2017 році. За рахунок злагодженої роботи місцевої громади та облдержадміністрації вдалося використати кошти з держбюджету в сумі 14491,2 тис. грн. та зняти проблему, яка довгими роками не вирішувалася.

Начальник управління екології та природніх ресурсів облдержадміністрації Микола Білоконь зауважив, що в загальному з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2017 році на проведення 38 природоохоронних заходів виділено коштів на загальну суму 3350,439 тис. грн. Виконання склало 99%, що означає повне виконання природоохоронних заходів.

Серед планів на 2018 рік, серед інших, визначено видавництво Червоної книги Буковини, яка перевидається що 10-ть років.

Джерело: bukoda.gov.ua

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ