З 1 січня в населених пунктах можна їхати не швидше 50 км/год., + нові штрафи

0
188
Загрузка...

З 1 січня 2018 року в Україні набули чинності зміни в правилах дорожнього руху щодо обмеження максимальної швидкості транспортних засобів у населених пунктах та посилення санкцій за порушення ПДР.

Так, максимальна дозволена швидкість у населених пунктах становить тепер 50 кілометрів на годину, а не 60, як раніше. Відповідну постанову Кабмін ухвалив 10 листопада 2017 року.

Крім того, значно збільшені санкції за керування автомобілем у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння. Якщо водій попався нетверезий за кермом у перший раз, він сплатить 10200 грн та позбавиться водійських прав строком на один рік. Якщо протягом року водій вчинить подібне правопорушення повторно, йому доведеться сплатити вже 20400 грн та втратити право керування транспортними засобами на строком на три роки.

За вживання водієм транспортного засобу після дорожньо-транспортної пригоди за його участю алкоголю, наркотиків, а також лікарських препаратів, виготовлених на їх основі, водієві прийдеться сплатити 20400 грн або відбути адміністративний арешт на строк п’ятнадцять діб, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки, – повідомляє prm.ua.

Тим часом вже в перші дні нового року на Буковині своєрідно відреагували на нові правила. Як жартома поцікавився екс-голова Новоселицької РДА Георгій Нікітович, а чи можна ще в Новоселиці їздити по зустрічній на червоне світло?:) І додав відео відповідного порушення:

***

***

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ