Петиція за збереження архітектурної спадщини Чернівців

0
127
Загрузка...

Еес-депутат міської ради В’ячеслав Кишлярук звертає увагу на неприпустимість нищення недбалого ставлення до елементів архітектурної спадщини, які, зокрема, притягують і зачаровують туристів, та пропонує підтримати відповідну петицію.

«Історична частина міста Чернівці зачаровує тисячі туристів, є унікальним архітектурним комплексом, що тривалий час зберігався, практично, в первозданному вигляді. Парадокс у тому, що навіть події світових війн, не настільки спотворили обличчя нашого чудового міста, як нинішнє недбале ставлення до архітектурної спадщини. Ми стаємо не лише свідками, але й співучасниками руйнування краси і слави феноменальних архітектурних перлин історичного центру Чернівців. На наших очах знищуються фасади, та їх складові елементи, унікальні автентичні заповнення брам та дверних отворів. Ось таким чином місто втрачає своє неповторне обличчя та привабливість.
Очевидно, що так далі продовжуватися не може і треба покласти цьому край. Діяльність зі збереження історичної спадщини міста, про необхідність якої стільки говориться в колах свідомих городян, повинна мати комплексний та обгрунтований підхід.
В зв’язку з цим вважається небхідним розв`язати такі першочергові завдання:
– розробити та затвердити Комплексну програму збереження історико-архітектурної спадщини міста Чернівці.
– як невідкладні заходи в бюджеті на 2018 рік передбачити кошти на реставрацію , ремонт фасадів та покрівель відповідно до переліку.
– передбачити в бюджеті на 2018 рік 3 (три) мільйони гривень на відновлення дерев’яних брам, дверей та виробів з металу», – пише В’ячеслав Васильович Кишлярук.

Підтримати петицію можна тут:

***

 

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ