Нове грандіозне свято для України – з «чернівецькими коріннями»

0
199
Загрузка...

В наш час, коли так не вистачає позитивних емоцій, соціально активний чернівчанин з досвідом роботи в Німеччині пропонує використовувати в Україні чудові можливості для організації грандіозного свята «Кірмес».

Український «Кірміс»

Ми, українці, такий цікавий народ….. Завжди із відкритим ротом дивимось, як у сусіда…. От, як би класно було поїхати на Октоберфест до Німеччини, там стільки веселощів, пива, танці…. Чи, на фестиваль молодого вина до Угорщини, або на карнавал до Венеції….
Але завжди забуваємо, що у самих під ногами – золото!!!! Золото, в прямому і переносному значенні, наша – земля! Земля, яку ті ж самі – німці успішно вивозили в часи другої світової…. Це були останні сумні слова у цьому тексті….

Україна завжди була Житницею Європи, і зараз навіть у скрутні часи для країни, наші фермери та агрохолдинги – це підтверджують! Збираючи чудові урожаї, наповнюючи бюджет, даючи тисячі робочих місць! (про не зрозумілі дотації, промовчу, казав, більше без – сліз))))
АЛЕ не роботою єдиною!!! МИ маємо пам’ятати – «Хліба й видовищ»!

Треба використовувати свій колосальний потенціал і започаткувати, так звані «Кірміси» (свята збору урожаю). Ми не вигадуємо велосипед (той харківський із зруйнованого заводу).
Якщо трішки повернутись «цурюк», Октоберфест ніщо інше, як свято збору урожаю в Баварії. Такі фестивалі – це норма по всій Німеччині, просто цей став – найпопулярнішим! А Кірміси відбуваються по всій Німеччині із сотнями літрів пива, танцями, гуляннями, вином – щастям людей від проробленої за рік роботи!

Ну – гріх, українцям не започаткувати масштабний» Кірміс»!!!! Проект, який ще раз підкреслить важливість аграрної галузі в нашій країні, дасть можливість популяризувати професії дотичні. А головне розкрити душу українського фермера!!!

Український «Кірміс» – це локація (поле на берегу річки чи озера, в горах, біля моря), де поперемінно протягом усього аграрного року будуть проводитись соціальні заходи, спрямовані на популяризацію культури, спорту, здорового способу життя, і все це у сплетінні із фермерством!

Програму затверджувати кожного року. Локацію також можливо змінювати кожного року.

Заходи (можливі):
– Спортивні змагання на фермерську тематику;
– Культурн-мистецькіі фестивалі;
– Пленери художників у тій місцевості;
– Закладення «кукурудзяного лабіринту» із усілякими подальшими заходами навколо нього, змагання дітей, сімейні забіги, виклики на двобій колективами (школа на школу, інститут на інститут). Все це фільмується за допомогою квадрокоптерів і виводиться на сценічний екран, за яким гості спостерігають з трибун!
– Фестиваль короткометражного кіно, під відкритим небом, посеред снопів сіна…
– Перший Чемпіонат України з фермерського багатоборства (перекидання сіна, надій корови, перенесення молока у відрах тощо…);
– Дитячі фермерські ігри;
– Фестиваль «польової музики»;
– Фестиваль «польового театру»;
– Зелений туризм, розміщення туристів у підготовлені у навколишніх селах «номера» – у «Шевченківських» хатках, на сіні… Харчування біо їжею…
– Риболовля спортивна, збирання грибів….

Це і багато іншого ми можемо організувати для людей!

Залучити увагу спільноти до галузі сільського господарства і в перспективі створити туристично привабливий захід не тільки для українців, а й куди будуть з’їжджати туристи з усього світу!

Нам так бракує зараз світлих подій і позитивного іміджу для нашої країни!

Олександр БІЛОУС, fakty.cv.ua

***

***

Made in Ukraine: Від виробництва мільйона велосипедів в рік до… руїн

***

«Футбольний випускник» гімназії Яценюка і Бурбака «втер носа» колегам-політикам

***

Кірмес в Німеччині – це свого роду свято врожаю, який сьогодні відзначається ярмарками і народними гуляннями. В основному він святкується в селах і невеликих німецьких містечках. Свято починається з відкопування Кірмеса, солом’яного опудала з пляшкою шнапсу, якого закопують в землю за 2 тижні до цього дня. Потім опудало урочисто несуть через весь населений пункт до прикрашеного стрічками, гірляндами і фруктами дерева, і закріплюють його на верхівці. Після пишного богослужіння і обіду починаються танці навколо Кірмеса. Танцюючі пари передають один одному букет квітів, і та пара, у якої в момент сигналу-пострілу виявиться букет, в знак перемоги ласує кренделі.

На наступний день свята прийнято відвідувати могили родичів. А на третій день всі запрошуються на «похорон Кірмеса». Жартівлива траурна процесія ряджених з факелами йде на пустир, де закопують опудало разом з нерозлучною пляшкою шнапсу, скляними осколками, головою півня, кістками окосту і шматками пирога. Все це символізує подяку народу за врожайний рік і вважається, що чим радісніше провести свято Кірмес, тим краще буде наступний урожай, а знищення опудала – це позбавлення від шкідливих звичок і всіх неприємностей.

Джерело: calend.ru

***

Загрузка...

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ